Seagate Ironwolf

ironwolf_10tb

ST10000VN0004
Lagring 10 TB
Cache 256 MB
Rotationshastighet 7 200 RPM
Format 3,5 tum
Anslutning SATA 6 Gbps
Garanti 3 år
Pålitlighet Garanti gäller för 180 TB skrivning per år

MTBF: 1 miljon timmar

1 orättbart fel per 10^15 lästa bits

Pris

I Seagates uppdaterade sortiment och marknadsföring utgör Ironwolf de påkostade arbetshästarna, men snarare än att rikta diskarna mot krävande skrivbordsanvändare så är det här lagring avsedd för högpresterande NAS- och serverlösningar. I den här artikeln har vi testat toppmodellen på hela 10 terabyte.

Förutom att komma med ordentligt med lagringsutrymme så sticker Ironwolf 10 TB ut med sitt särskilt stora cacheminne. Med totalt 256 megabyte (MB) har Ironwolf fyra gånger så mycket cache som vi vanligtvis ser i 3,5-tumshårddiskar, och dubbelt så mycket som den tidigare toppmodellen, Enterprise Capacity HDD, och dess 128 MB.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
awdAnton KarmehedGadgety Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gadgety
Medlem
Gadgety

Jag läser testet men kan inte låta bli att tänka på Seagates statistik för diskkrascher. 10tb som försvinner snabbare än någonsin… De har förlorat mitt förtroende, även om det här är en snabb och stor disk. Skulle vara intressant att se hur försäljningsstatistiken ser ut i branschen.

Anton Karmehed
Admin

Det där är en väldigt bra fråga och något vi diskuterat mycket här inne på kontoret Gadgety. Problemet är att det är näsan omöjligt att testa för ett traditionellt testlabb, även ett så omfattat som vårt. Det krävs tusentals enheter och månader av driftstid för att få en någorlunda bild av detta. Det enda jag kan säga på rak arm är att Seagate ”verkar” förbättrat sin tillförlitlighet. https://www.nordichardware.se/nyheter/backblaze-visar-tillforlitlighetsdata-pa-seagates-8tb-harddiskar.html Det är samtidigt inget vi kan veta med 100% säkerhet men så är det även för de andra fabrikaten. Sista tipset är att man alltid använder sig av en raid-lösning för extern… Läs hela »

awd
Gäst
awd

väldigt märkligt val av hårddiskar måste jag säga men tack för testen ändå.