För nionde året i rad är det återigen dags att slå upp portarna för det officiella Svenska Mästerskapet i datorprestanda och överklockning. SMPC2010 blir både slutet på ett händelserikt överklockningsår och starten på ett nytt. Med två lättillgängliga tävlingskategorier och ett prisbord värt över 170 000 kronor finns här vinster tillgängliga för alla som deltar.

Överklockning har på många sätt blivit en professionell sport de senaste åren och även om belöningarna ökat i takt med att tillverkare och företag fått upp ögonen för konceptet har även insatserna stigit i taket. 

Det krävs ofta stora summor pengar och ett väl utmejslat kontaktnät för att nå de riktiga toppresultaten, vilket trots allt flera av våra medlemmar och svenska överklockare gjort under årets som gått. För oss är det svenska mästerskapet en möjligt för alla svenska överklockare att få visa upp sig på den stora scenen, detta genom noggrant utvalda tävlingskategorier och ett både värdefullt och djupt prisbord som belönar även de som kämpat med bristfälliga medel.

Under SMPC2010 kommer vi att fokusera på två tävlingskategorier som med vardera 15 placeringsvinnare och ett totalt produktvärde av över 170 000 kronor utan tvekan är det mest välkomponerande mästerskapet hittills. Förutom placeringspriser finns det en mängd övriga vinster som vi snart kommer att kika närmare på där faktiskt ALLA som deltar i tävlingen har en chans att kamma hem riktigt häftig hårdvara.

Den annars viktigaste nyheten i SMPC2010 är vår nya tävlingskategori GPU Classic. Redan tidigare i höstas berättade vi om grundförutsättningarna för denna tävlingskategori och efter mindre finslipningar ser vi fram mot en riktigt spännande tävling där deltagare får välja mellan att satsa på sina grafikkort i GPU Classic eller processorer i Procentuell Överklockning.

Vi hoppar direkt vidare med en snabb genomgång av de två tävlingskategorierna.


För dem som är nya inom överklockning eller helt enkelt inte deltagit i SMPC tidigare ska vi ge en kortfattad introduktion till tävlingen och hur den fortlöper den närmaste månaden. Tävlingen startas den 28 december varpå tävlingssajten, priser, regler och topplistorna görs tillgängliga. Den 30 januari kl. 20.00 avslutas tävlingen och de preliminära vinnarna koras. I årets mästerskap finns två olika tävlingskategorier Procentuellt Överklockning och nytillskottet GPU Classic. En kortare presentation av de två tävlingarna finns här nedan;

Tävlingskategori I – Procentuell Överklockning

Procentuell Överklockning är en klassisk kategori som funnits med sedan SM i Datorprestanda och Överklockning startades år 2002. Det är en kategori för de absolut skickligaste utövarna och här finns väldigt lite begränsningar i vilka metoder man får ta till för att uppnå bästa resultat. Kategorin syftar till att överklocka en processor procentuellt sett så mycket som möjligt. Tävlingskategorin har under årens lopp givit resultat i världsklass. I kategorin Procentuell Överklockning korar vi Sveriges bästa överklockare och världens högsta registrerade procentuella överklockning sattes också i denna tävling av Robert ”crotale” Kihlberg med 203% under SMPC2005.

 

Tävlingskategori II – GPU Classic

GPU Classic bygger vidare på fjolårets succétävling Classic där deltagare endast behöver fokusera på en ensam komponent i jakten på nya överklockningsrekord. Med GPU Classic flyttar vi fokus från processorn till grafikkortet. Vilket gör att våra två kategorier fokuserar på två av PC-marknadens idag viktigaste komponenter. Syftet med GPU Classic är att hålla reglerna mycket enkla, men det gör inte kategorin enkel att vinna. Grafikkortsöverklockning med luftkylning är något alla kan delta i, både nybörjare och ärrade överklockare, och därför blir konkurrensen fortfarande tuff. Då ökningen av grafikkortets och grafikminnets hastighet i procent (I likhet med Procentuell Överklockning) utgör resultatet, krävs inte heller dyr utrustning, man kan tävla med i princip vilket modernt grafikkort som helst [Se lista nedan]. Fler potentiella deltagare gör också att vi har ett extra brett prisbord där alla deltagare har möjlighet att tävla eller vinna priser i utlottningar. För den seriöse syftar kategorin GPU Classic till att kora Sveriges bästa grafikkortsöverklockare.

De kompletta regelverken för de två tävlingskategorierna finns på tävlingssajten men det finns ett par viktiga saker att tänka på.

1. De två kategorierna har identiska prisbord så bara motståndet avgör vilka prisnivåer du kan nå.
2. Varje kategori har specifika regler så se till att läsa igenom regelverken ordentligt innan ni ger er in i tävlingen.
3. Varje deltagare kan endast delta i En tävlingskategori.
4. ALLA deltagare i årets mästerskap har chans att vinna priser, oavsett placering.
5. Live-rapportering med Bambuser ger extra vinstchanser.

Vi tar oss passande nog vidare till det många nog är mest nyfikna på, priserna.


Med fokus på två tävlingskategorier har vi under 2010 fått två extra välkomponerade prisbord där 15 vinnare i varje kategori får vara med och dela på rekordstora prispotter för de båda tävlingskategorierna. Merparten av de högprofilerade komponenttillverkarna är med och bidrar till den maffiga prispotten som bland annat innehåller världens kraftfullaste grafikkort – 2 av 1 000 tillverkade exemplar – samt en ännu ej lanserad CPU från processortillverkaren Intel. Andra noterbara priser är purfärska grafikkort, SSD-enheter och extremt kraftfulla nätdelar.

Här nedan finns några av de redan avslöjade priserna medan ni hittar det fullständiga prisbordet på tävlingssajten nedan.

prisbord

Förutom 30 placeringsvinster bjuder på extra vinstchanser under tävlingens gång där alla deltagare har chans att vinna priser.

30 första publicerade resultaten belönas med 3DMark 11-licens!

Under SMPC2010 gäller det inte bara att få fram ett fint slutresultat, man kan även vinna fina priser om man är snabb ut med ett godkänt resultat. De första 30 deltagare som laddar upp ett giltigt resultat i någon av tävlingens två grenar kommer att belönas med en produktnyckel för Futuremarks nya testsvit 3DMark 11, så se till att sparka igång era system så fort det bara går.

Deltag i SM och vinn ett Gigabyte GeForce GTX 460 SuperOverclocked 

Alla SM-deltagare som registrerar sig för tävlingen med en giltig SM-profil kommer efter tävlingens avslut vara delaktiga i en utlottning där en lyckligt utvald deltagare kommer att få hem ett kraftfullt och fabriksöverklockat GeForce GTX 460 grafikkort på posten. Det enda som krävs är ett giltigt resultat och en fullständig profil, placering eller resultat påverkar inte vinstchanserna.

460soc

 

Spurtpriser från Microsoft den 10 januari 2011

Söndagen den 10 januari kommer vi att ta tempen på årets SM-tävling och med drygt 2 veckor kvar tills tävlingens avslut kommer de dåvarande tävlingsledarna att belönas med varsitt spurtprispaket från Microsoft som verkligen inte går av för hackor. Slutplacering spelar ingen som helst roll i utdelandet av detta pris, den deltagare som leder respektive tävlingskategori den 10 januari 2011 kl 20.00 kommer att kamma hem mus, tangentbord och HD-webkamera från mjukvarujätten.

spurtpris

Sänd live från dina överklockningar och vinn 1 500 watt nätaggregat

Under fjolårets mästerskap introducerade vi livesändningar från våra deltagande överklockare och med över 6 000 unika live-tittare var konceptet en stor framgång. För läsare och deltagare får man en direktkontakt med andra tävlingsdeltagare och för dem som väljer att sända några av sina överklockningsförsök live finns det möjlighet att vinna ett kraftfullt extrapris, nämligen ett 1 500 watts nätaggregat från In-Win. Bara deltagare som sänt live från sina överklocknings försök har chans på detta pris så läs mer om hur du går tillväga, det enda som krävs är en webbkamera eller mobiltelefon samt ett konto på Bambuser.com.

inwin1500


Sveriges största och mest prestigefyllda överklockningstävling har nu officiellt slagit upp dörrarna och den närmaste månaden kommer vi att hålla stenkoll på tävlingen och dess deltagare. Räkna med statusrapporter för nya publicerade resultat samtidigt som vi givetvis håller igång diskussionerna i forumet där vi redan sett imponerande uppvärmingsresultat med bland annat ett putsat världsrekord.

Vi önskar alla svenska överklockare välkomna till ännu ett överklockningsmästerskap och önskar alla lycka till. Här nedan finns ett flertal länkar som kan få er i rätt sinnesstämning inför SMPC2010.

Slutligen riktar vi givetvis ett stort tack till de företag och sponsorer som fortsätter att göra Svenska Mästerskapen i datorprestanda och överklockning något utöver det vanliga.

gigabyte.logga
2
2
 2  
Annons

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Andreas GAnton KarmehediHannesEfterlysT_ME4ME Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Hannes
Medlem

Yeees, game on!

Henry de Kruijf
Medlem

yess, då var det äntligen dags!

Good luck, have fun everyone! 🙂

EfterlysT_
Medlem
EfterlysT_

Oskulden tagen på tävlingen nu 😉

Hannes
Medlem

Lycka till alla OC-entusiaster! Får se om jag får igång en stationnär dator inom SM-tiden så får vi se om något resultat kommer upp av mig också.

Andreas G
Medlem

Som vanligt ett fantastiskt jobb med priserna 🙂