Överklockarskolan är till för de som läst vår Datorbyggarskola och nu är redo att ta nästa steg. Att överklocka kan innebära många saker, men den här guiden är till för att hjälpa dig som vill tjäna in pengar och få ut mer prestanda ur din vardagsdator.

I slutet av maj månad år 2006, återlanserades www.DatorByggarSkolan.se med mer information, mängder av bilder och förklaringar, videodemonstrationer, och framförallt en lång och detaljerad genomgång av hur man bygger ihop en dator. DatorByggarSkolan har sedan dess varit en av de mest populära och lästa artiklarna här på NordicHardware. Det tog inte lång tid efter att vi publicerat denna omfattande guide innan vi fick förfrågningar om fler liknande artiklar och den absolut vanligaste förfrågningen gällde en överklockningsguide.

I och med att vi också arrangerar ett årligt Svenskt Mästerskap i Prestanda har vi känt att det finns ett stort behov av en överklockarskola. Framförallt eftersom vi driver mästerskapet för att sprida kunskapen och introducera fler människor för överklockning. Ni kan alltså inte bara vinna prestanda på att överklocka utan även fina priser om ni bestämmer er för att delta.

Det ramlar fortfarande in e-post med frågor och tankar kring en liknande artikel om överklockning. Vi har nu publicerat vår guide Överklockarskolan, men ni ska inte se detta som någon definitiv version för som ni kommer att märka är inte överklockning något statiskt och enkelt att förklara, utan något som utvecklas konstant. Speciellt med alla de nya produkter som släpps, men även genom nya program och drivrutiner.

Red. anm: Metodiken och de exempel som presenteras i artikeln är nödvändigtvis inte desamma som etablerade överklockare använder utan är främst ämnade att vara just exempel på överklockning. Med tiden kommer ni att hitta egna metoder och tillvägagångssätt som fungerar bäst för just dig..

NordicHardware kan inte hållas ansvarig för eventuell skada på person eller hårdvara. Överklockning sker på egen risk och täcks inte av garantin.

Vi inleder med att diskutera lite av grunderna till överklockning, hur det fungerar och vad det är bra för.

Annons

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid