Kingston har lanserat en ny modell i deras Cloud-serie som ska bygga vidare på den vinnande designen med Cloud II.

Det är dags för ännu en uppdatering av Sveriges största headsetjämförelse, och det med ett nytt headset från Kingston. För de som vill lära sig mer om headset, vad man ska tänka på som konsument och vilka modeller som är mest intressanta idag ska ni ta er vidare till Svenska Headsetguiden där nu även detta headset finns representerat.

Kingston Hyperx Cloud Revolver

Kingston fick en ordentlig skjuts av succén med Hyperx Cloud och sitt samarbete med Qpad, vilket även visar sig i våra tester där alla relaterade modeller har innehavt en utmärkelse under någon tidpunkt. För nuvarande är det Cloud II som har en eftersökt utmärkelse. Detta betyder är Cloud Revolver har mycket att leva upp till för att mäta sig med sina kusiner.

Kingston_Hyperx_Cloud_Revolver_01

I förpackningen hittar vi en kabel för anslutning till PC med en kontrollerenhet på kabeln som splittar den ensamma fyrpoliga 3,5 millimeters anslutningen från headsetet till dubbla trepoliga 3,5 millimeterskontakter. Vi finner även den löstagbara mikrofonen snyggt skyddad i skumgummi.

Specifikationer
Typ Heltäckande, Stereo
Frekvensomfång 12 – 28 000 Hz
Frekvensomfång Mikrofon 50- 18 000 Hz
Storlek på Element 2 x 50 mm
Impedans 30 Ohm
Känslighet 104,5 dB +/- 3dB
Känslighet Mikrofon -40 dB +/- 3dB
Räckvidd Sladd 3 (1+2) meter
Anslutning 3,5 millimeter

Revolver har ett annorlunda designspråk jämfört med Cloud II, den största skillnaden är huvudbandet som har fått ett ordentligt metallband som sveper från kåpa till kåpa. Utöver detta finns det lite mer artikulation i kåporna där det nu går att vinkla dessa lite åt varje håll. Designen är lite mer utstickande än innan vilket kanske inte tilltalar en del av målgruppen som gillade Cloud.

Kingston_Hyperx_Cloud_Revolver_03

På sladden finns det en kontrollerenhet för snabba ändringar av volymen samt en dedikerad knapp för att stänga av och sätta på mikrofonen.

Kingston_Hyperx_Cloud_Revolver_05

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid