Asus GeForce GTX 680 DC2 2GB

Asus_680_DirectCUII_01

Asus GeForce GTX 680 DC2 2GB
Krets GK104
GPU-frekvens 1 137 MHz (Referens GTX680: 1 006 MHz)
Turbofrekvens 1 201 MHz (Referens GTX680: 1 058 MHz)
Minnesmängd 2 048 MB GDDR5
Minnesfrekvens 6 008 MHz effektivt (Referens GTX680: 6 008 MHz)
Videutgångar 1 x DVI-D, 1 x DVI-I, 1 x HDMI, 1 x DisplayPort 1.2

Här har vi ännu ett kort från Asus med deras populära DirectCU2-kylaren monterad, men denna gången med Nvidias GeForce GTX 680 grafikkrets under huven. Asus GTX 680 DC2 delar även ytterliggare tekniker med tidigare nämnda Matrix HD 7970. Bland annat Super Alloy Power som är en speciell legering som ska tåla både värme och spänning bättre samtDigi+ VRM som är Asus digitala strömförsörjning. Allt för att försöka tillfredställa överklockare och entusiaster.

Frekvenserna på grafikkretsen är uppskruvade en bra bit från fabrik och landar på 1 137 megahertz och kan med hjälp av turbo nå upp till 1 201 megahertz. Minnesfrekvensen förblir dock orörd och är på samma nivå som referensdesignen.

Tillbehören som skickas med är en VGA till DVI adapter, en adapter från två stycken 6-pin till en 8pin samt en extra lång SLI-brygga om behovet infinner sig att köra två stycken av dessa giganter i SLI.

Asus_680_DirectCUII_03

Asus_680_DirectCUII_04

På baksidan ser vi återigen samma högkvalitativa bakplåt som vi fann på HD 7970 Matrix Platinum i borstad finish som ger kortet ännu bättre känsla, både i handen och i din datorlåda.

Asus_680_DirectCUII_07

DirectCU2 är en väldigt stor kylare så för att få plats med kortet så krävs det hela tre expansionsplatser.

Asus_680_DirectCUII_02

Anslutningarna är samma som referensdesignen och består av 1 x DVI-I, 1 x DVI-D, 1 x HDMI samt 1 x Displayport 1.2. En hel del luft kan faktiskt ta sig ut härifrån tack vare den extra expansionsplåten men det rekommenderas att miljön där kortet ska arbeta i är välventilerad.

Naket

Asus_680_DirectCUII_08

Minneschippen som används är Hynix H5GQ2H24MFR-R0C som är specifierade för 1500 megahertz (6 000 megahertz effektivt)

Asus_680_DirectCUII_09

Asus kör med en 8+2 lösning för strömfaserna samt en kyfläns över VRM-kretsarna. Strömfaserna har en logga på sig som lyder ”SAP” vilket står för Super Alloy Power som vi har nämnt innan. En extra tålig legering.

Digi VRM+ är ett omdöpt CHiL 8228G med bra spänningskontrollsmöjligheter och är beprövat, samma chip som sitter på referensmodellen.

Kylaren

Asus_680_DirectCUII_11

Asus_680_DirectCUII_10

Kylarens namn bryts ned i ”DirectCU” som står för kopparn som är i direktkontakt med GPU, den sista siffran ”2” står för antalet fläktar. Det är två stycken stora fläktar på 92 millimeter som står för luftflödet.

Asus kör på ett tidigare vinnande koncept med sin DirectCU2-kylare, och med en GTX 680 GPU med uppskruvade frekvenser så har vi stora förhoppningar.

Annons

20
Leave a Reply

Please Login to comment
20 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Anton KarmehedBirksanjoraMarquzzdj christian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Calle2003

Mycket bra test!
Extra plus för coil whine noteringarna som upplevs som mycket störande men sällan tas upp i tester.
Kommer ni att uppdatera testet när AMD Catalyst 12.11 blivit WHQL och (förhoppnings) mindre micro stuttering i berörda spel? Känns lite som det är mycket micro stuttering i Borderlands 2 p.g.a. det är ett Nvidia ”The Way It’s Meant To Be Played” spel.

CHARLEY MACHICOTE
Gäst
CHARLEY MACHICOTE

dam that card is thin

McKinley
Medlem
McKinley

Riktigt grymn jämförelse Anton och hatten av till AMD som har lyckats riktigt bra med den senaste drivrutinen.

wasp
Gäst
wasp

Bästa test över grafikkort jag läst på länge, mycket välskrivet och utförligt, hatten av!

-Boris-
Medlem
-Boris-

Väldigt irriterande att det verkar vara mycket ryckigare musstyrning i AMDs exempel. Det kommer ju göra att idioter tror att det är microstuttering och att det är något de faktiskt upplever.

EDIT: Menar då Borderlands-testet.

daniel
Medlem
daniel

Bra test men lite för få spel.Jag skulle inte vilja spela Borderlands 2 på ett Amd kort…såg hemskt ut.

Kul att frametime renderingen togs med i testet,sådant vill jag se mer av.

daniel
Medlem
daniel

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”-Boris-”]Väldigt irriterande att det verkar vara mycket ryckigare musstyrning i AMDs exempel. Det kommer ju göra att idioter tror att det är microstuttering och att det är något de faktiskt upplever. EDIT: Menar då Borderlands-testet.[/quote]Du kan även kika på demosekvensen som är helt utan musrörelser. För övrigt var det trots allt flera som gissade att det var microstuttering på nvidia-kortet så det verkar inte vara helt uppenbart. 🙂 [quote name=”teant”]Bra test men lite för få spel.Jag skulle inte vilja spela Borderlands 2 på ett Amd kort…såg hemskt ut. Kul att frametime renderingen togs med i testet,sådant vill… Läs hela »

daniel
Medlem
daniel

[quote name=”Anton Karmehed”]Absolut och jag håller med, det är svårt att ge konkreta rekommendationer baserat på prestanda eftersom det skiljer så mycket från spel till spel. Men som sagt, vi har lite idéer på hur vi kan lösa det framöver även i större roundups som denna. :)[/quote]Låter utmärkt,tackar 🙂 Just frame renderingen hoppas jag att ni fortsätter lägga stort fokus på.Vad jag vet så är det bara techreport som grundligt tagit upp det i sina tester och därför är det extra kul med en svensk site som gör detsamma då det är(för mej och många andra) en viktigare faktor än… Läs hela »

dj christian
Gäst
dj christian

Mycket bra test uppskattas. Dock så undrar jag varför priserna skiljer så mycket, ”
Cirkapris vid publiceringsdatum” från dagens lägsta pris på Prisjakt?

Marquzz
Medlem
Marquzz

Väldigt bra och omfattande test, UndaC-klass på det! Bra jobbat!

anjora
Medlem
anjora

intressant redogörelse om de olika gtx680/hd7970 korten och intressant microstuttering test, tydligen skall ”radeonpro” vara ett bra verktyg till amd kort för att slippa det eländet.

kanske lite tunt med prestandatest och bf3, borerlands2 får väl räknas som nvidiavänliga, amd verkar vinna ändå…

Birks
Medlem
Birks

Köpte nyligen mig ett Asus HD7970 Matrix Platinum och även om prestandan är ok så måste jag säga att ljudnivån är i värsta laget.
Prova köra lite Farcry 3 på det så får ni se.
Kortet jag uppgraderade från var ett Asus HD5870 Matrix Platinum och även om det inte var tyst så är nya kortet värre.

Birks
Medlem
Birks

Stock, det låg på runt 85c med fläkten i automatiskt läge (ca3000 rpm)
Efter att jag tagit av sidan på lådan så sjönk det till 75c och ca2000 rpm så det blev bättre men även vid 2000 rpm så är kortet det som låter mest av allt i lådan. kör med H80 och 2 Noctua på radiatorn. I övrigt har jag bara original fläktar i ett Fractal define mini chassi.