Summering och omdöme

Det finns som ni redan sett massvis av intressanta grafikkort i mellanklassegmentet. Ett segment som vi definerar till prisklassen mellan 1 500 till 2 500 kronor. De senaste veckorna har vi sett ett flertal nya modeller lanseras och några av dem testar vi här idag med generellt goda omdömen. En mer uttömmande summering och jämförelse finns i vanlig ordning att hitta i svenska grafikkortsguiden där vi även uppdaterat omdömen, bytt utmärkelser och gett en ny marknadsanalys för hösten.

Här nedan följer våra samlade omdöme för de grafikkort som idag tar plats i guiden.

MSI Geforce GTX 760 Hawk 2GB
Omdöme från: 2013-09-24
MSI_760_Hawk01MSI bommar inte någonstans i protokollet med sitt flaggskepp GTX760 Hawk. Mellanklasskungen erbjuder inte bara den högsta fabriksöverklockningen och den generellt bästa prestandan i klassen. Kortet är till råga på allt en ruskig överklockare och detta trots att vi inte utnyttjar kortets potential till fullo med LN2 BIOS eller exotisk kylning. Mätpunkter för spänningar och uppskruvade nivåer för energiförbrukning gör detta kortet till en dröm för de seriösa överklockarna. Med sin ledande prestanda och klassens bästa grafikkortskylare, Twin Frozr IV, är det en solklar testvinnare och referensprodukt. Ordspråket, kostar det så smakar det, är däremot värt att ta i beaktning. Men bättre än nh.referensproduktsåhär blir det inte på mellanklassen idag.

+ Bäst prestanda och bäst kylare i mellanklassen, imponerande överklockningspotential, LN2 BIOS och mätpunkter för spänningar
– Kostar lite mer än andra GTX760-kort

Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 485 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

 

Asus Geforce GTX760 Mini 2GB
Omdöme från: 2013-09-24
Asus_HD7870_02Asus har två av de fysiskt minsta grafikkorten i övre mellanklassen och med GTX760 Mini är man faktiskt minst i hela mellanklassen. Grafikkortet mäter blott 170 millimeter och får mer eller mindre plats i alla datorsystem där det finns grafikkortsplats. Prestandan är god, om än inte i topp, och överklockningspotential finns det. Tyvärr är kylarens storlek inte riktigt tillräcklig för att hålla grafikkortets ljudnivå i schack men för den som själv kan pilla lite med fläktkurvor och eftersöker ett kraftfullt grafikkort för riktigt små spelmaskiner är detta ett kort utan direkt konkurrens. Varför det också tar över vår Bra köp-utmärkelse efter det något större syskonet GTX760 DirectCU II.

+ Extremt kompakt format (217mm), bra prestanda och överklockning, bra prissättning
– Något snål fabriksöverklockning, lite väl högljudd grafikkortskylare

Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 155 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

 

MSI Geforce GTX 660 Gaming 2GB
Omdöme från: 2013-09-24
MSI_660_Gaming_01nh.rekommenderarMSI har utvecklat en ypperlig grafikkortskylare i Twin Frozr IV och väljer smart nog och till vår glädje att använda kylaren på flera olika mellanklasskort. MSI GTX 660 Gaming är inte ett av de billigaste korten i klassen men dess prestanda, överklockningspotential och fenomenala kylare gör att kortet övertar den rekommendation vi tidigare gav till MSI GTX660 TF OC. Kortet är inledningsvis lite dyrare och lite större, men också bättre på alla sätt.

+ Imponerande låg ljudnivå, svala temperaturer, god överklockningspotential
– Något stort för klassen (260mm), lite dyrare än motsvarande GTX660-kort

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 749 kronor (Lägst på prisjakt.se: inte listat)

 

PNY Geforce GTX 650 Ti Boost
Omdöme från: 2013-07-29
Asus_HD7870_02PNY levererar en egenutvecklad modell av instegskortet GTX 650 Ti Boost och med sitt förhållandevis kompakta format och en välpresterande kylare är det ett grafikkort utan direkta svagheter. Tyvärr är prestandan i förhållande till priset ganska svår att argumentera för och vi satsar hellre på en kraftfullare GTX660-modell med liknande prislapp.

+ Smidigt format (199m), effektiv kylare
– Ingen fabriksöverklockning, förhållandevis hög prislapp

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 599 kronor (Lägst på prisjakt.se: inte listat)

 

PNY Geforce GTX 760 Accelerate XLR8 2GB
Omdöme från: 2013-09-24
Asus_HD7870_02PNY väljer till vår sorg att gå på Nvidias referensdesign för GTX760. Det ger oss ett kort som presterar väl men inte kan hänga med konkurrenterna i klassen. Grafikkortets kylare är också under kritik och även om grafikkortets prislapp på under 2 000 kronor är slagkraftig finns det inget med detta kort som gör det till en aktuell kandidat för våra köprekommendationer.

+ Kraftfull grafikkrets, konkurrenskraftig prislapp
– Förhållandevis höga temperaturer och höga ljudnivåer

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 990 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

Läs mer detaljerade omdömen och produktjämförelser i Svenska Grafikkortsguiden som i skrivande stund omfattar 34 testade grafikkort i prisklassen 1 500 – 2 500 kronor.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
IcipherAnton KarmehedSmörpaket Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Smörpaket
Gäst
Smörpaket

Skulle vilja se lite jämförelser mellan 670 mini och 760 mini. Känns som de har sina för och nackdelar båda två. Men för ett riktigt litet itx system är det väl endast de två man kan välja på.

Icipher
Gäst
Icipher

Hej Anton, Bra och relevanta tester men du har fel info ang asuskortet. Det är 170 mm och inte 217 som du skriver.