Normaliserad spelprestanda - NHMarks

För att ge en övergripande bild av grafikkortets prestanda använder vi oss av NHMarks, för att se prestandan i olika spel normaliserad beroende på spelets prestandakrav, optimering och andra parametrar. För en komplett genomgång av grafikkortets prestanda rekommenderar vi dig att gå vidare till vår stora jämförelse av Prestandagrafikkort där vi uppdaterat alla grafer med prestandaresultat från Asus Radeon R9 290 DirectCU II.

nhmarks_1920_asusred

I standardupplösningen 1 920 x 1 080 pixlar presterar Asus R9 290 DirectCU II ungefär i linje med Nvidia GTX 780, med ett litet försprång från referensversionen.

nhmarks_1440_asusred

R9 290-kretsen sträcker något mer på benen i 2 560 x 1 440 pixlar, och ligger i linje med ett överklockat GTX 780 och något framför referensversionen av GTX Titan.

nhmarks_5760_asusred

I vår treskärmslösning hamnar R9 290 strax bakom storebror 290X och åter igen i linje med de mest överklockade GTX 780-modellerna, 30 poäng framför GTX Titan.

Innehåll

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
dj christianAnton KarmehedPwnyigelqottSharpless Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Sharpless
Gäst
Sharpless

Stämmer det verkligen att AMD R9 290 är tystare än Asus-varianten i silent-läge?

igelqott
Gäst
igelqott

Tack för recensionen, dock lite innehållsfattig mot vad vi är vana vid. Sen är det väldigt synd att ni inte jämnför med MSI och framförallt sapphire TRI-X som visat sig vara bättre än DC2 i andra tester som publicerats. Det här känns lite ”vi har fått pengar för att bara presentera ASUS DC2” speciellt i rubriksättningen och i artikeln. Tyckte ni kunde nämnt att PCBn är omdesignad och inte referensdesignen av PCBn, samt vad det innebär med nackdelar så som saknad kompatibilitet med vattenblock, samt positiva aspekter så som att kortet är kortare än referensdesignen. Grund och botten lite besviken… Läs hela »

Pwny
Gäst
Pwny

”Cuda-kärnor 2 560 st.”

AMD-kort har inga Cuda-kärnor 🙂

dj christian
Gäst
dj christian

Skulle ni kunna addera HD6850?

En annan sak är att jag alltid blir utloggad från NH efter en viss tid trots att jag bockat i ”kom ihåg” mig. Kör senaste versionen av Firefox.