Corsair Void Surround bryggar gapet mellan Void USB och Void Stereo och ger dig valfriheten av att använda USB eller 3,5-millimeterskontakt.

Det är dags för ännu en uppdatering av Sveriges största headsetjämförelse, och det med ett nytt headset från Corsair. För de som vill lära sig mer om headset, vad man ska tänka på som konsument och vilka modeller som är mest intressanta idag ska ni ta er vidare till Svenska Headsetguiden där nu även detta headset finns representerat.

Corsair Void Surround

Corsairs Void-serie har passerat genom testlabbet tidigare med bra betyg. Tyvärr har de inte riktigt nått hela vägen till en utmärkelse, men man fortsätter satsa stenhårt på att ta sig till toppen. Ett av stegen är att lansera en ny modell i serien vid namn Void Surround. Void Surround blir som en kombination av Void Stereo och Void USB, och medan Void Surround är analog i grunden så medföljer det ett USB-ljudkort som kan aktivera surroundfunktionen.

Corsair_Void_Surroundt_01I förpackningen skickar Corsair med det innan nämnda USB-ljudkortet, då Void Surround kommer med en fyrpolig 3,5-millimeterskontakt blir vi lite besvikna av avsaknaden av en adapter till dubbla trepoliga 3,5-millimeters kontakter så det det kan användas utan USB-ljudkortet till en dator.

Specifikationer
Typ Heltäckande, Stereo
Frekvensomfång 20 – 20 000 Hz
Frekvensomfång Mikrofon 10- 10 000 Hz
Storlek på Element 2 x 50 mm
Impedans 32 Ohm
Känslighet 107 dB +/- 3dB
Känslighet Mikrofon – 38 dB +/- 3dB
Räckvidd Sladd 1,8 meter
Anslutning 3,5 millimeter / USB
Pris Product price

 

Ett designval som står ut direkt vid första anblick är att man går ifrån det gula temat till ett med rödtonat sådant. I övrigt behåller man samma konstruktion och tar efter materialvalen från Void Stereo, det vill säga mikrofiber i huvudbandet och muffarna.

Det finns en dedikerad knapp för att stänga av mikrofonen på den vänstra kåpan som har ett ordentligt tillfredställande klick, mikrofonen stängs även av när man fäller upp den i vertikalt läge.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid