area51_banner

Det senaste tillskottet i Dells stationära Alienware-produktfamilj, Area 51, kommer med en uppseendeväckande triangulär chassidesign och rejält påkostade komponenter. Men hur mycket dator får du faktiskt för närmare 45 000 kronor? Vi har satt Alienware Area 51 på prov i vårt testlabb.

Med sin Alienware-serie av stationära datorer riktar sig Dell mot en allt mindre marknad, mer specifikt mot de som vill ha en riktigt kraftfull gamingdator men inte vill bygga den själv eller köpa den från en av de många datorbutiker som erbjuder färdigbyggda system. Alienware vill differentiera sig dels genom sin support och dels genom att erbjuda skräddarsydda chassin som kommer sticka ut om du tar med datorn på ett LAN.

Det är också någonting Dell har lång erfarenhet av med sitt Alienware-varumärke. Produktfamiljen är känd för sin rymdskeppsinspirerade design både för stationära och bärbara datorer och för möjligheten till ordentligt påkostade komponenter.

Den här gången kikar vi på Area 51, den kraftfullaste stationära datorn i Alienware-familjen med en ny triangulär chassidesign och riktigt påkostade konfigurationsmöjligheter. Dell beskriver Area 51 som en kompromisslös maskin för gaming i riktigt höga upplösningar, och vi har satt den på prov i vårt testlabb.

Area51_005

Annons

12
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Andreas RAndreas_RChrister AEmil_T Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Hur tänker ett företag när de släpper en sådan config?Du är kund och köper datorn till ditt barn, barnet vill spela och har hört att man får bästa möjliga prestanda med dessa grafikkort.. allt fungerar väl till en början.. plötsligt sänks prestandan med upp till 50%.. barnet blir frustrerad.. mamma/pappa tar datorn tillbaka till affären.. Dell gör sina tester.. datorn kommer hem i nyskick / utbytt till orginal delar.. Samma problem kvarstår, allt fungerar tills den blir varm.. barnet / föräldrarna läser runt på nätet och inser vad som är felet.. köper de nästa dator från Dell?Jag blir förbannad på… Läs hela »

Medlem

Fan så korkat..sämre val av dator är svårt att hitta.

Magnus
Medlem
Magnus

Vattenkylning på CPU:n men inte på de som verkligen behöver det tragiskt. För den pris summan borde vattenkylning åtminstonne ingå på grafikkorten. Man borde ju få lite customizing prylar.

Skuggan7
Gäst
Skuggan7

Alltid lurar de väl någon utan kunskap.
Detta är medvetet lurendrejeri från Dell, håll er på behörigt avstånd!

Ibm typ1
Gäst
Ibm typ1
Tellus82
Medlem
Tellus82

Begriper inte varför dom inte satt på ett par skenor eller fötter & kört med en 240 eller 360 radiator i botten för gpu’erna, men det är klart kylningslösningen i stort var inte direkt genomtänkt på denna, väldigt tajt med in & utsläpp för den TDP mängden = förbannat högljudd.

Emil_T
Gäst
Emil_T

En dator i ett chassi som ser ut som ett ägg får passande nog kalkonutmärkelsen..Stekt ägg med de korten

Christer Alfredsson
Medlem
Christer Alfredsson

”Kompabilitetsproblem med vissa 4K-skärmar” – KompaTIbilitet, för bövelen!

Andreas_R
Gäst
Andreas_R

Att man ska hålla sig undan för Alienware är bara en dum tanke ifall man vill ha en bra gaming dator men en sak ska man veta om man köper deras Area 51 datorer som alltid har varigt stora och högljuda så får man räkna med sånt här. Om man ska köpa en Alienware så köp en av deras Micro ATX de är väl värda pengarna och de håller en lång tid jag köpte min Alienware X51 och den har jag haft nu i flera år och den kör även de nyare spelen på high utan problem. Deras nya Micro… Läs hela »

Andreas_R
Gäst
Andreas_R

[quote name=”Sebbe123576″]Fan så korkat..sämre val av dator är svårt att hitta.[/quote]

Då har du inte tittat särskilt mycket.
Men ja idiotiskt att inte ens ha vattenkylning på GPUerna.

Medlem

Det rena vansinnet att inte använda nVidia vid den här typen av byggen…

Andreas R
Gäst
Andreas R

[quote name=”SiggeLund”]Det rena vansinnet att inte använda nVidia vid den här typen av byggen…[/quote]

Håller fullständigt med.