Small preview image

Apple har lyckats ta smartphonemarknaden med storm och särskilt de mer multimediaintresserade konsumenterna har hoppat på tillverkarens iPhone-serie. Nu ser inte minst Android-plattformen ut som en stark konkurrent men trots sina problem med Windows Mobile har Microsoft långt ifrån gett upp kampen. Nu kan deras nästa drag bli en egen smartphone som inte helt oväntat sägs baseras på deras mediaspelare Zune.



Zune Phone som tros vara telefonens namn kommer att använda sig av Windows Mobil 7 och ska enligt uppgifter baseras på Nvidias Tegra 2 SoC vilket borgar för höga prestanda. Då Zune HD idag använder sig av Tegra-plattformen låter detta även som ett högst troligt scenario.


Informationen om övriga specifikationer är knapphändig men enligt den spanska bloggen MuyComputer ska telefonen få en display med 480×272 pixlars upplösning. Det är samma upplösning som mediaspelaren Zune HD använder sig av, men låter på tok för lågt för en mobiltelefon som ska lanseras under slutet av 2010 eller början av 2011.



Designkoncept av Zune Phone


Skulle uppgifterna stämma, vilket MuyComputer tydligt hävdar, betyder detta att Microsoft gör precis som Apple och går från mediaspelare till mobiltelefon baserat på samma designkoncept. Om man blir lika lyckosam som Apple återstår att se.


Men om ryktet stämmer ska Microsoft visa upp telefonen tillsammans med Windows Mobile 7 under MWC 2010 i februari.


Källa: MuyComputer via Gizmodo

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments