Zowie EC2-A

EC2-A är en av Zowies första möss i den nya generationen gamingprodukter. De har ändrat logotyp och färger men frågan är om det har påverkat kvalitén? Vi hårdtestar EC2-A för att se ifall den har vad som krävs för kräsna spelare.

Zowie EC2-A
Anslutning USB-kabel – 2 m
Antal knappar 5
Sensor PMW3310H – Optiskt
DPI/ CPI 400 / 800 / 1600 / 3200 DPI
Polling rate 125 – 1000 Hz
Rekommenderad handstorlek S/M
Vikt 93 g
Dimensioner 40 x 33 x 120 mm
Drivrutiner Inga
Cirkapris 590 SEK

Form och design

Zowie EC2-A är en mindre mus designad för högerhänta användare med en förhöjd rygg på höger ovansida för ett ökat ergonomiskt grepp. EC2-A är lackad i en matt svart färg som ger ökat grepp och musen passar bra för samtliga musfattningar. Då detta är en något mindre modell så lämpar den sig bäst för handstorlek small till medium.

Musen har totalt fem knappar varav två är placerade på vänstersidan i form av tumknappar och på ovansidan hittar vi de vanliga musknapp ett och två tillsammans med en stort klickbart scrollhjul som skiftar färg beroende på vald DPI-nivå.

zowie_ec2-a_2

Om vi vänder på EC2-A så ser vi två rejält tilltagna glidytor, en centrerad sensor samt en hårdvaruknapp för skifte av fast DPI-nivåer. Det medföljer även en extra uppsättning glidytor vilket är ett plus i kanten.

USB-kabeln är mycket enkel att forma kring övrig utrustning och tack vare dess glansiga yta så fastnar den inte så lätt.

Prestanda och användande

Vi hårdkör EC2-A under en vecka men vi kan ganska tidigt konstatera att Zowie har lyckats med det som tycks vara väldigt svårt idag, att kombinera en utmärkt sensor med ett bygge av hög kvalitet. PMW3310H sensorn ger en följsam upplevelse av direktkontakt utan någon acceleration. Värt att nämna är dock att lift off distance inte kan justeras utan är fast konfigurerad till någonstans mellan 1,5 till 1,8 millimeter. Det är dock inget problem men det kan vara bra att veta om du är en spelare som lyfter din mus högt när du spelar.

zowie_ec2-a_6

Kvalitetskänslan är toppen och alla knappar har en distinkt taktil respons och vi bedömmer musknapp ett och två som mellantröga i sitt motstånd medan tumknapparna har en något svampig känsla men avslutas med ett distinkt klick. Scrollhjulet är stort, har bra grepp och enkelt att använda med tydliga steg som känns kvalitativa.

När det gäller olika underlag så är det helt klart mörka och mjuka musmattor som vi upplever som bäst för Zowie EC2-A och de rejält tilltagna glidytorna glider riktigt bra.

zowie_ec2-a_5

Vid prestandatesterna så lever EC2-A upp till vad Zowie utlovar både när det gäller DPI och polling rate. Vi kan även konstatera att det inte finns någon angle snapping eller påtagligt brus från sensorn. Nedan kan ni se våra tester av jitter och angle snapping vid 3200 DPI som är den högsta DPI-nivån på EC2-A. Om ni vill veta mer om hur testet av angle snapping och jitter fungerar så beskriver vi det i avsnittet testmetod.

zowie_ec2-a_as_jitter_3200DPI

Zowie möss har ett särkilt sätt att konfigurera sin uppdateringsfrekvens. Pollingrate justeras nämligen vid inkoppling av musen genom att hålla nere en eller flera tumknappar beroende på vilken polling rate användaren önskar. Knapp nummer fyra ger 1000 hertz, knapp nummer fem 500 hertz och båda samtidigt ger 125 hertz.

Mjukvara

Zowie verkar köra vidare på Plug n’ play konceptet och erbjuder inget program för sina möss. Något som gör det simpelt för de användare som endast söker en gamingmus med möjlighet att justera det mest nödvändiga men samtidigt lämnar de användare som önskar möjligheten att finjustera inställningarna.

Innehåll

Annons

15
Leave a Reply

Please Login to comment
15 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
lajmyPer Wigren Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Per Wigren
Medlem
Per Wigren

Jag har små händer (handskar storlek 7) och den bästa mus jag någonsin har testat (jag har utvärderat ganska många) är Roccat Kone Pure. Ni borde ha med den i musguiden.