Small preview image

Creative har varit väldigt tysta ett bra tag nu där man mestadels svarat på frågor kring drivrutinsproblem och andra liknande saker. Anledningen till att man inte varit så aktiva den senaste tiden ska vara att man under tiden jobbat med något riktigt stort, enligt dem själva det största projekt man någonsin investerat i. Deras nya behandlingskrets kallas Zii och ska tillkännages under CES 2009 inom bara en dryg veckas tid. Den nyligen lanserade hemsidan avslöjar ganska lite, men hävdar kaxigt att ”Everything you know is about to change”.



Samtidigt har Creative certifierat varumärkestermen Stemcell Computing, vilket sägs vara kärnan i projektet. Det har sagts att kretsen ska vara helt olik deras nuvarande X-Fi krets och att Zii ska användas i många olika sorters produkter. Om man menar att den nya kretsen helt enkelt inte har samma mjukvaruproblem som X-Fi eller om det är en helt ny krets är ännu oklart.



Creative har tidigare pratat om hur Creatives företagsmodell skulle komma att ändras och att man planerade att lansera en helt ny produktlinje inom en snar framtid. Zii är hjärtat i denna produktlinje, frågan är bara vad Zii verkligen är.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid