XMG visar upp nya stationära gamingdatorer och satsar som vanligt på entusiater och gamers. Företagets Sector2 utrustas efter kundens önskemål men det handlar om mycket mer än bara valet av komponenter. XMG bygger, överklockar, moddar och optimerar din dator på beställning.

För den som vill få tag på en riktigt kraftfull och kapabel gamingdator med lite extra stil och finess men inte känner sig redo för att bygga systemet själv finns det lite olika lösningar. En av dessa är att vända sig till en system- och datorbyggare som gör jobbet åt dig och här kommer tyska XMG in i bilden.

XMG har gjort sig kända för kraftfulla gaminglaptops med entusiastfokus där det bland annat varit lättare att komma åt interna komponenter samt att själv optimera och uppgradera sin laptop. Företagets satsning på stationära gamingdatorer går närmast åt andra hållet, här handlar det om att skräddarsy ett system åt sina kunder som slipper att göra jobbet själv där hemma.

Vi tar en närmare titt på XMG Sector2 som med ett större miditower-chassi blivit utrustat med inte mindre än tre Geforce GTX Titan X-grafikkort, en överklockad Intel Core i7-5960X CPU samt ett specialinstallerat vattenkylningssystem från tillverkaren EK.

XMG menar att man kan leverera skräddarsydda gamingdatorer för spelare och entusiaster som antingen känner att man saknar tid eller kunskap för att bygga sina system själva. Allt från det fysiska bygget till installation av vattenkylning och överklockning kan väljas till när man som konsument köper ett av tillverkarens system.

3 års garanti

På frågan varför man inte bara köper sina egna komponenter och bygger datorn själv menar XMG att detta givetvis är ett alternativ men att man genom nogranna tester och lång erfarenhet lyckats ta fram väl avvägda system men fokus både på hög prestanda och låg ljudnivå. Med det sagt blir man samtidigt till viss del låst till de tillverkare och komponenter XMG väljer att anamma, samtidigt som deras datorer och installationer går i tillverkarens karaktäristiska svart-gröna färgtema.

Det extrema system vi får klämma på under IFA-mässan kostar runt 60 000 kronor och finns idag inte tillgängligt som en specifik konfiguration men XMG säljer färdiga Sector2 datorer med prislappar från 15 000 kronor och uppåt beroende på konfiguration. På köpet får man 3 års garanti även på överklockade system.

Fler nyheter från IFA:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid