Microsoft har alldeles nyligen bekräftat prislappen för sin kommande spelkonsol Xbox Series S samt berättat hur det rör sig om den storleksmässigt minsta Xbox-konsolen någonsin.

Microsoft kommande generation av Xbox-konsol Xbox Series X har sedan en tid varit officiellt avtäckt tillsammans med sina officiella prestandasiffror. Likt tidigare generationer har konsolen även ryktats få ett syskon som ska lägga sig en bit bakom sett till prestanda och komma med en lägre prislapp. Rykten som nu har bekräftat av Microsoft själva.

Efter en läcka från Twitter-användaren WalkingCat tog Microsoft till sociala medier och bekräftade Xbox Series S existens, avtäckte dess design och spikade även dess prislapp. Det ska röra sig om den minsta Xbox-konsolen någonsin sett till dess yttre dimensioner, även om Microsoft inte gett några exakta siffror här. Designen i sig är en stilren, vit låda med ett till synes rejält tilltaget ventilationssystem. På den officiella bilden kan vi se konsolen stå bredvid en Xbox handkontroll och i jämförelse då se hur nätt konsolen faktiskt är.

Microsoft bekräftar även att det rör sig om en prislapp på 299 dollar. Något som inte är helt förvånansvärt om tidigare rykten stämmer och det handlar om en konsol menad för spelande i 1 080p-upplösning. Till skillnad från sitt kraftfullare syskon som har 4K-spelande vid höga bildfrekvenser i sitt sikte.

Microsoft lovar även att mer information om den kommande spelkonsolen kommer att delas inom kort. Med lite tur rör det sig om dess officiella specifikationer som avtäcks, Microsoft delade med sig av Series X specifikationer redan under mars månad.

Lanseringsdatum och Xbox Series X

Enligt WindowsCentral ska syskonet Xbox Series X få en prislapp på 499 dollar. Detta är dock ingenting som Microsoft själva bekräftat i skrivande stund. Hemsidan hävdar sig även ha kommit över information angående konsolernas lanseringsdatum. Båda enheterna sägs lanseras den 10 november, även detta obekräftat i dagsläget. Microsoft har dock avslöjat att i alla fall Xbox Series X ska lanseras lagom till julhandeln i år.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid