Xbox är inne och rör sig i ryktesmaskinen igen, denna gång är det en rykte om att fyra olika Xbox-modeller vid namn Anaconda, Lockhart, Maverick, samt en fjärde konsol vars namn än så länge är okänt, är på väg till butikshyllor.

Nästa generations spelkonsoler från Microsoft cirkulerar ännu en gång i ryktesmaskinen. Tidigare har det talats om att två olika spelkonsoler baserade på Xbox One S är på ingång. En konsol med optisk läsare och en konsol utan optisk läsare som fokuserar på strömning av speltitlar. I det senaste ryktet sägs dessa två modeller få sällskap av ytterligare två spelkonsoler.

Ryktet härstammar från hemsidan Thurrott som även är källan för den tidigare rapporten som först nämnde en ny version av Xbox One S utan optisk läsare. Thurrott hävdar att ”Scarlett” som varit benämningen på nästa generations spelkonsol från Microsoft egentligen bara är ett samlingsnamn för de olika konsolmodellerna. Under Scarlett-flaggen ska sedan minst två olika konsoler i olika prisklasser huseras.

Först ut har vi Anaconda som blir flaggskeppskonsolen för Scarlett-familjen och kan ses som en uppföljare till dagens Xbox One X.

Lockhart sägs vara kodnamnet för uppföljaren till Xbox One S. Denna konsol ska enligt Thurrott lanseras vid sidan av Anaconda någon gång under år 2020. Dock har ingen mer konkret information angivits.

Innan Anaconda eller Lockhart landar på butikshyllor sägs dock Microsoft ha två konsollanseringar planerade under år 2019. En av dessa konsoler hävdas gå under kodnamnet Maverick och är inte en del av Scarlett-familjen. Maverick blir den ryktade spelkonsolen utan någon inbyggd optisk läsare som fokuserar enbart på digitala köp eller spelströmning.

Vid sidan av Maverick sägs en konsol med inbyggd optisk läsare lanseras. Denna konsol bygger likt Maverick på Xbox One S men sägs ha ett större fokus på att sänka tillverkningskostnaderna och således sänka pressa ned priset för konsumenter.

Vart att ha i åtanke är att detta är endast rykten i dagsläget. I skrivande stund finns det ingen bekräftad information från Microsoft om när vi kan komma att få se nya Xbox-konsoler inta marknaden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid