Nu har det dykt upp ännu ett rykte kring Microsoft och Sonys kommande spelkonsoler, Xbox 2 och PlayStation3. Alex Albrecht som bland annat ligger bakom The Screen Savers har skrivit ett intressant inlägg i sin blog om Xbox 2 och PlayStation3 konsolernas huvudprocessor.


Alex Albrecht säger sig ha fått information från en tillförlitlig källa inom IBM som ska leverera processorer till båda dessa konsoler. Denna källa kläckta enligt uppgifter ur sig följande uppgifter till Albrecht.


”Well I shouldn’t be telling you this but the CPU’s we are selling Sony and Microsoft are the SAME!!!”


Han förtydligare sedan sitt uttalande med att IBM helt enkelt flyttade runt olika delar av processorn för att få designen att se annorlunda ut. Men att man använde exakt samma teknik för de båda processorerna. Detta gjordes enligt källans uppgifter helt utan Microsofts och Sonys vetskap och man hoppades på att de inte skulle märka något.


Personligen tycker jag detta låter väldigt otroligt då jag har svårt att se hur IBM skulle få för sig att fösöka vilseleda Microsoft och Sony på detta viset.
Som författaren själv säger är detta endast ett rykte och jag tycker man ska ta det med en stor nypa salt.


Men om det finns någon sanning i det hela, att Sony och Microsoft kommer använda mer eller mindre likvärdiga processorer kan det bli oerhört spännande att se hur de färdiga konsolerna står sig mot varandra. 

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid