I år kommer Windows 10 lanseras till både PC-plattformen och mobila enheter, och vi kan anta att Microsoft hoppas på att öka sin användarbas på mobilsidan i den processen. Enligt nya uppgifter kan Microsoft ha ytterligare ett ess i rockärmen – inbyggt stöd för Android-appar.

Windows Phone har svårt att hålla jämna steg med Android och Ios, och det har till stor del att göra med mjukvaruutbudet. Kan användare inte använda de appar de är vana vid kommer de vara mindre benägna att byta plattform, samtidigt som en liten användarbas gör det mindre lockande för utvecklare att faktiskt porta sin mjukvara. Det innebär en ond cirkel som Microsoft har försökt bryta, bland annat genom att göra det enklare att skriva program som fungerar både till datorer, surfplattor och telefoner med Windows.

Det räcker inte nödvändigtvis hela vägen, utan vad Microsoft verkligen behöver är att utvecklare som redan erbjuder sina appar till andra plattformar också ska erbjuda dem till Windows-användare. Enligt uppgifter från bloggaren Paul Thurrott kan Microsoft därför ha planer på att integrera stöd för Android-appar.

En enklare övergång till Windows 10

Det är inte en tekniskt svår bedrift i och med att Android-appar virtualiseras med Java och är portabla i sin natur. Blackberry har tidigare haft liknande funktioner i sitt mobila operativsystem, och gjorde det så enkelt som möjligt att porta en app från Android till Blackberry på bara några minuter. I och med att Microsoft redan innehar flera viktiga patent relaterade till Android och att kompatibilitetslager som Bluestacks redan finns till Windows är det inte omöjligt att de kan erbjuda antingen en liknande lösning eller bygga in stöd för Android-appar rakt upp och ned.

Det skulle givetvis innebära begränsningar, såsom avsaknad av Google Play Store och inte lika bra integrering, men det skulle kunna vara tillräckligt för att locka fler Android-användare till att testa Microsofts plattform. Uppgifterna är obekräftade, men vi ser fram emot att få veta mer om Microsofts planer för sin mobila plattform till sommaren och hösten.

Källa: Thurrott.com

Relaterade artiklar

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Ghost^[Homie]yarcod Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Edholm
Medlem
Daniel Edholm

Så länge de lyckas göra det bättre än BlackBerry tror jag absolut att det är en smart väg att gå för Microsoft. Deras största problem i dagsläget är app-stödet, och kan de åtgärda det tror jag absolut att WP10 kan bli en betydligt mer populär plattform.

Ghost^[Homie]
Medlem
Ghost^[Homie]

Min nästa telefon blir absolut en WindowsPhone.
Men jag håller mig tills det kommer en värdig ersättare för Lumia 1520.
Skärm på 5.5 tum eller större är ett krav för mig…

Medlem

[quote name=”Ghost^[Homie]”]Min nästa telefon blir absolut en WindowsPhone.
Men jag håller mig tills det kommer en värdig ersättare för Lumia 1520.
Skärm på 5.5 tum eller större är ett krav för mig…[/quote]
http://feber.se/mobil/art/326450/microsoft_jobbar_p_tv_nya_lumi/

Det har du 🙂