Small preview image

Den tecknade roboten Wall-E har setts på vita duken av många barn och ungdomar men även en hel del dator- och teknikentusiaster. En av dessa har fastnat mer än lovligt för denna söta och oskuldsfulla robot. En rysk datormoddare vid namn Valeri blev så fäst i den gula roboten att han beslutade sig att göra ett datorchassi i liknande design. När vi säger liknande kan det vara en av de större underdrifterna på bra länge då detta Wall-E chassibygge är riktigt imponerande från början till slut.



Chassibygget är utformat efter ett Intel mini-ITX moderkort och med en Atom-processor var det i alla fall ganska lätt att undvika problem med kylningen i chassit.


Chassibygget tog 18 dagar att slutföra och det låter egentligen helt otroligt när man ser de över 100 bilder som visar byggets gång där det visas upp fina kunskaper inom fräsning och olika metallarbete.



Well-E är tillverkad helt i aluminium med ett detaljarbete som sträcker sig från metallkonstruktionen till målningen av själva chassit/roboten.


För dem som vill följa chassibygget från dag ett finns ett hundratal bilder att hitta på Casemods.ru.





Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments