Microsoft har börjat rulla ut 2020 års oktober-uppdatering till operativsystemet och bjuder på bland annat en uppdaterad startmeny och en djupare integration av webbläsaren Microsoft Edge.

Det har blivit dags för nästa stora uppdatering till operativsystemet Windows 10. Microsoft har nu börjat rulla ut 2020 års oktober-uppdatering för sitt operativsystem och bjuder på en handfull nyheter.

Uppdateringen förnyar till exempel operativsystemets startmeny. Enligt Microsoft ska denna nu få en mer strömlinjeformar och enhetlig design. Till exempel kommer de olika brickorna för favoritprogram och dylikt i startmenyn numera byta färg för att matcha operativsystemet färgtema.

Webbläsaren Microsoft Edge har även integrerats djupare i operativsystemet. Numera kommer fönsterhoppning med Alt + Tab även låta användare hoppa mellan aktiva webbläsarfönster genom denna funktion. Användare som har flera instanser av samma hemsida aktiva i olika flikar kan nu hålla musen över en av dessa för att få snabbåtkomst till samtliga flikar med samma hemsida för att snabbt hoppa mellan dessa.

Microsoft lägger även till möjligheten att öka en bildskärms uppdateringsfrekvens direkt från systeminställningarna. Istället för att behöva göra detta genom dedikerade grafikkortsmjukvaror. Även notifikationerna i operativsystemet får sig en uppdatering och inkluderar nu logotyperna för den specifika applikationer som notiser kommer från.

Det är inte någon gigantisk uppdatering till Windows 10 som Microsoft nu börjat rulla ut. Den erbjuder dock en välkommen designmässig förnyelse. Den som däremot är något tveksam till helt nya uppdateringar och de buggar dessa kan medföra kan enkelt pausa operativsystemets uppdateringar med ett par enkla steg.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid