MSI kontrar kraftfulla spelkonsoler med Trident 3 Arctic

Kan MSI konkurrera med Xbox och Playstation med sin kompakta vardagsrumsdator?

4

I en värld av allt kraftfullare spelkonsoler försöker MSI erövra vardagsrummen med den begränsade utgåvan Trident 3 Arctic utrustad med ett GTX 1080.

Vi har sett datorer i kompakta format från MSI tidigare. Dock har det då handlat om mobila komponenter som passats in i en så liten formfaktor som möjligt. Under CES 2018 visade MSI upp deras begränsade upplaga av minidatorn Trident 3, datorn i kompakt format som packats med så mycket kraft MSI kunnat få in i det lilla paketet.

Trident 3 Arctic är en vitmålad version av deras minidator Trident 3, men det är inte bara färgschemat som är nytt. Inuti det lilla paketet ryms det en Intel Core i7-8700 processor och grafikkortsvalen sträcker sig ända upp till Nvidias Geforce GTX 1080.

GTX 1080-kort i Mini-ITX-format

Med en så kompakt formfaktor och högpresterande komponenter kommer dock frågan: hur blir det med värme och ljudnivå? Exakt hur MSI tacklar detta vet vi inte ännu, men det GTX 1080 som huserar i Trident 3 Arctic har endast en fläkt på sin kylare och processorn är även den en högpresterande komponent med väldigt begränsat utrymme för kylare.

MSI har dock valt att ha en extern strömdosa istället för ett nätaggregat inuti chassit. Detta bör hjälpa en del med både värme och ljudnivå, men det är ingenting vi har haft chansen att prova.

Vad blir då priset för hela kalaset? MSI gav oss inga fasta uppgifter om detta, men Trident 3 med ett GTX 1070 kostar omkring 15 000 kronor. Uppgraderad med ett GTX 1080 så bör Trident 3 Arctic sticka iväg ytterligare någon tusenlapp vilket betyder att spelkonsolerna åtminstone vinner på KO när det kommer till hårdvarukostnader.Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton Karmehedpege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pege63
Medlem
pege63

comment image

pege63
Medlem
pege63

comment image

Anton Karmehed
Admin

Ah najs med lite bilder innifrån! Vi fick inte lov att öppna den i montern tyvärr. 😛

Medlem

En mycket märklig strategi då en klar majoritet av konsolspelarna inte är villiga eller har råd att betala 15-18000 för en konsol (då hade de ju redan gjort det)- ett ganska stort hinder om man vill konkurrera på allvar. Även om mirakulöst löser det så återstår frågan: Varför? Vad ska man spela i TV soffan på en 18000 kronors rigg? Vilka spel är både så pass krävande att hårdvaran är nödvändig samtidigt som spelen inte gör sig bättre med mus och tangentbord vid skrivbordet där man dessutom antagligen får bättre hårdvara för pengarna. Multiplayer på samma skärm? PC har nästan… Läs hela »