Asus Swift PG279 är en av höstens mest efterlängtade gamingskärmar och är med sin 27 tum stora AHVA-panel en av de första på marknaden att stödja både 2 560 x 1 440 pixlars upplösning samt en uppdateringsfrekvens på över 144 hertz, närmare bestämt 165 hertz vid överklockning. Vi passade på att packa upp härligheten inför vår närmare analys i testlabbet.

I väntan på utrahd-upplösta bildskärmar med stöd för över 60 hertz i uppdateringsfrekvens är troligtvis wqhd-upplösning med 2 560 x 1 440 pixlar en närmast optimal balans mellan pixeltäthet och höga uppdateringsfrekvenser. Vi har länge sett skärmar på marknaden som erbjudit upp till 144 hertz i denna upplösning men då har det generellt handlat om TN-paneler med generellt något sämre bildkvalité. Acer har redan lyckats få fram en skärm med AHVA-panel och stöd för 144 hertz men nu blir Asus den första tillverkaren att höja ribban ytterligare med stöd för överklockning av sin AHVA-panel till hela 165 hertz.

Asus Swift PG279 kommer att finnas i butiker inom en dryg vecka och bjuder på en hel del trevlig funktionalitet. Den maffiga lådan skyddar den välbyggda skärmen fint och med i paketet kommer förutom själva skärmen en bunte kablar (HDMI, Displayport och USB 3.0), installationsskiva, strömadapter och en enkel manual.

Rödpulserande ROG-logga

Väl ur lådan möts vi av Asus karaktäristiska Repulic of Gamers-design med en mörkgrå färgton som kan kompletteras med det pulserande ljuset från skärmfotens ring och logotyp. Ljuseffekten kan stängas av och på i skärmmenyn som även rymmer inställningar för att överklocka uppdateringsfrekvensen från 144 hertz till maximala 165 hertz.

Hela skärmen känns solid och välbyggd med tunna skärmkanter och en riktigt fin AHVA-panel med matt ytbehandling och trevliga betraktningsvinklar. Skärmfoten stödjer tilt, pivot och porträttläge medan vi på baksidan av skärmen hittar ett flertal olika anslutningar som HDMI 1.4a, Displayport 1.2 samt en tvåportars USB 3.0 hubb.

Displayport-anslutningen krävs tillsammans med ett Nvidia Geforce GTX 9xx-grafikkort för att nå 165 hertz och är något redaktionen kommer undersöka närmare i vår kommande recension. De första intrycken av Asus nya påkostade gamingskärm är däremot positiva.

Asus Swift PG279 finns att förhandsboka i svenska butiker med en prislapp på 8 990 kronor inklusive moms.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Men SnällaSegen01 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Ingen intern nätdel. Vafan! Så fet som den här skärmen är och de kunde inte knô in nätdelen? Uruselt. Inget köp för mig, jag hatar fula lådor som ligger på golvet och tar plats och samlar damm.

Segen01
Gäst
Segen01

Skulle jag kunna få testa den efter er? Så får ni ett riktigt konsumenttest.

Men Snälla
Gäst
Men Snälla

Så nu heter det ”överklockning” när man måste ha ett specifikt grafikkort för att det ”krävs” för att komma åt en inställning? Jag har kommit hit i många år för mina hårdvarunyheter för att slippa det djupt tramsiga sweclockers, snälla sluta sjunka som en sten och bete er som vad ni så länge varit – Sveriges (om inte världens) bästa site för hårdvarunyheter och -tester. Med den här nivån kan ni lika gärna börja sälja ”överklockade” mountainbikes med ”äkta turbo”.
#trött #bitter #haenbrakväll

/Torsten