Dubbla vattenkylda GTX 1080 i en laptop – Asus ROG GX800 är knappt släpbar

Strömkabeln ser nästan ut som en 3-fas och prislappen närmar sig 70 000 kronor

0

Asus har precis som Acer visat upp en riktigt monsterlaptop med dubbla GTX 1080, extern vattenkylning via docka och en kombinerad vikt på nästan 10 kg.

GX800 tar nya kliv och omdefinierar lite vad som egentligen är en laptop, det är inte första gången Asus visar upp en sådan här modell, men denna gången har den blivit bestyckad med hela två stycken Nvidia GTX 1080 i SLI och en Intel Core i7 6820HK. Grafikkorten ger en ordentlig prestandaökning jämfört med föregående generation och de får verkligen sträcka på benen när dockan är ansluten.

Dockan i sig sköter allt vad vattenkylning heter, den huserar bland annat radiatorer, pump och reservoar, denna ansluts via två snabbkopplingar till själva datorn när den dockas in.

Alla komponenter inklusive dock gör att det verkligen inte är en lätt pjäs, cirka 5 kg för själva datorn och nästan lika mycket för dockan i sig. Tanken är att man ska ha dockan på ett ställa och koppla in vid behov efter en skoldag/jobbdag eller liknande.

Acer Predator 21X är datormarknadens Ferrari – kostar upp mot 90 000 kronor

GX800 ska väl nog ses som en halo-produkt, där Asus demonstrerar vad som faktiskt går att göra i det formatet, inte helt olikt Acer Predator 21X. Prislappen är föga förvånande skyhög och landar i slutändan någonstans runt 65 000 kronor.

Gamescom 2016

Fler artiklar från IFA 2016

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid