Small preview image

Lagringstillverkaren QNAP fortsätter att mata ut nya NAS-enheter på marknaden och deras senaste alster har flera intressanta nyheter. QNAP marknadsför SS-839 Pro Turbo NAS som världens minsta NAS-enhet med åtta hårddiskplatser. QNAP har fuskat lite genom att använda sig av 2,5-tums platser för hårddisklagringen vilket betyder att den maximala lagringskapaciteten stannar på 4TB med dagens 2,5-tums hårddiskar.



QNAP har tryckt in en 1,6GHz Atom-processor tillsammans med 2GB RAM i enheten vilket tillsammans med 2 eSATA samt 5 USB-portar trots allt ger SS-839 Pro Turbo en hel del uppgraderingsmöjligheter. NAS-enheten stödjer diverse RAID-konfigurationer och 256-bitars AES kryptering samt en mängd andra roliga funktioner som SMS och e-post varningar eller varför inte IP-baserad videoövervakning.


Det som kanske imponerar mest är att QNAP specificerar strömförbrukningen till 34W med åtta stycken 2,5-tums 500GB hårddiskar installerade. Vilket inte är att förakta i en lagringslösning som förmodligen står på större delen av dygnet.


Det är just den lägre strömförbrukningen QNAP främst är ute efter när man använder sig av 2,5-tums hårddiskar men att deras SS-839 Pro även är ytterst slimmad blir givetvis en trevlig bonus.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments