Inte för att vi behövde en till men nu har vi i alla fall ytterligare en tillverkare av smartphones. Sony:s gamla varumärke Vaio, som numera är ett eget företag, presenterar i dag sin första smartphone. Vaio Phone är en ny Android-telefon som erbjuder medelmåttiga specifikationer för ett oväntat högt pris.

För ett drygt år sedan sålde Sony sin datoverksamhet till ett japanskt investeringsbolag. Sedan dess har verksamheten, och dess Vaio-varumärke, flyttats till ett eget företag som sedan en månad tillbaka säljer nya produkter. I dag presenterar Vaio sin första produkt, som inte är en dator. Vaio Phone är en Android-telefon som tyvärr bjuder på få överraskningar. Likt många mellansegmentsprodukter på marknaden skeppas även Vaio Phone med en fem tum skärm med en upplösning på 1 280 x 720. Innanför skalet finns en fyrkärnig processor klockad till 1,2 gigahertz, 2 gigabyte arbetsminne, 16 gigabyte lagringsutrymme och ett LTE-modem. Komponenterna packas in bakom ett bakstycke av glas i en produkt som mäter 7,95 millimeter i tjocklek.

Vaio_phone_2

Trots medelmåttiga specifikationer kommer Vaio Phone säljas för ett relativt högt pris när den lanseras i Japan i mars. 16 gigabyte-versionen kommer att säljas för motsvarande 3 600 kronor. Detta kan jämföras med Sony Xperia M4 Aqua och Lumia 640 LTE som kommer att säljas i Sverige med liknande specifikationer men med priser runt 2 700 kronor respektive 1 700 kronor.

Källa: Bmobile via cnet

Relaterade artiklar

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Sven Tobak Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Sven Tobak
Gäst
Sven Tobak

Kunde vart av intresse om de valt nåt annat än ett så kallat standard OS. Bryr mig mindre och mindre om hårdvaran i telefonerna eftersom den varit duglig väldigt länge nu, bryr mig desto mer om mjukvaran nuförtiden.

Alltså, vem fan har inte tröttnat på Google, Microsoft och Apple?

Kan vi kanske få se lite av Ubuntu och dylikt?