fitbit_banner

Vi drog igång vår Wearables-guide med förhållandevis avancerade smarta klockor, men det är trots allt inte allt marknaden har att erbjuda. Den här gången kikar vi på två klockor från Fitbit, båda avskalade i mån av skärm men båda också riktigt vassa verktyg för träning eller för att hålla koll på din hälsa.

När vi drog igång Svenska Wearables-guiden berörde vi skillnaden mellan ett träningsarmband och en smart klocka och varför den distinktionen inte alltid är så lätt att göra. En enhet du har på hanleden som du kan läsa av tiden från är tekniskt sätt ett armbandsur, men stuva in tillräckligt mycket sensorer och en tillhörande värd-applikation så har du snarare fått ett träningsarmband.

fitbit_comp

Fitbits Charge-familj är två enheter som faller på den väldigt tunna linjen mellan klockor och aktivitetsarmband, och tanken är att de ska kunna användas som klockor till vardags utan att nödvändigtvis behöva ha alla ”bells and whistles” som mer påkostade klockor med Android Wear. Istället bygger de främst kring sin värd-app, som dessutom har ett riktigt imponerande plattformsstöd.

I den här artikeln tar vi en titt på två enheter, Charge och dess storebror Charge HR, varav sistnämnda kan skryta med en kontinuerlig pulsmätare. Du hittar alla våra omdömen och jämförelser med andra enheter i Svenska Wearables-guiden, tillsammans med våra övriga köprekommendationer.

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Thomas GCarl HolmbergPierre Krafft Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Pierre Krafft
Medlem
Pierre Krafft

Det räcker inte med pulsmätare – den måste vara precis med. Vad jag hört kan man inte få bra mätning på klockor alls. Skulle ni kunna jämföra Fitbit Charge HRs pulsmätare den med en verifierat bra pulsmätare man sätter på bröstet? Skulle även uppskatta en titt på hur bra de mäter steg med. Blir det steg om jag skakar armen lite t.ex?

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Pierre Krafft”]Det räcker inte med pulsmätare – den måste vara precis med. Vad jag hört kan man inte få bra mätning på klockor alls. Skulle ni kunna jämföra Fitbit Charge HRs pulsmätare den med en verifierat bra pulsmätare man sätter på bröstet? Skulle även uppskatta en titt på hur bra de mäter steg med. Blir det steg om jag skakar armen lite t.ex?[/quote] Pulsmätning är svårt att få 100-procentigt pricksäkert på handleden i och med att de flesta mätarna utgår ifrån förändringar i kapillärtryck, men det finns fortfarande bättre och sämre mätare just inom klockkategorin. Främst är mätare som… Läs hela »

Thomas G
Gäst
Thomas G

Man ska undvika att vara exakt och försöka jobba på elit-nivå säger man nu. denna (HR) registrerar på mig 62slag i vilopuls (prövade bröstburna av kollegan och där låg jag på 54 den gången jag vila) och där är jag nöjd då detta inte är ett fininstrument för elit exakthet. antalet steg är heller något man kan manipulera men vad ger det att ljuga för sig själv? jag jämför inte stegen med andra instrument utan utgår från denna jag har på mig och försöker slå rekord nytt på nytt… Iphone 6 är kanske är exaktare i steg men som jag… Läs hela »

Thomas G
Gäst
Thomas G

Edit: såg ett stort fel! 🙁
”Antalet steg kan man manipulera, men vad ger det att ljuga för sig själv?”
jag är inte alls duktig på att korrekturläsa när jag skriver på mobilen….. men hoppas mitt budskap går ut 🙂