Trådlösa nätverk är smidiga och mobila men ger sällan den prestanda man är ute efter med ett stationärt system. En lösning kan då vara nätverk över elnätet, något nu TrendNET hävdar sig tagit till en ny nivå. TrendNET TPL-401E ska vara kapabel att nå överföringshastigheter på hela 500 Mbps, snabbast på marknaden idag.

TrendNET lanserar idag ett nytt nätverkspaket – 500Mbps Powerline AV Adapter Kit – som med två stycken nätadaptrar ska vara grunden till ett elnätverk med kapacitet att överföra 500 Mbps. Något som kan jämföras med de 200 Mbps som marknadens ledande lösningar stoltserar med idag.

Upp till 16 adaptrar kan användas i ett nätverk och uppkopplingen sker enkelt genom att plugga in enheterna i nätuttagen och en enkel knapptryckning. Adaptrarna kommer med varsin Gigabit Ethernet port och kan styras genom den medföljande Windowsapplikationen. Enheterna stödjer även 128-bit AES kryptering, den faktiska prestandan påverkas sedan av elnätet och andra inkopplade produkter på detsamma.

“Despite early announcements from competing brands, TRENDnet is excited to be the first brand to actually launch these exciting new 500Mbps Powerline solutions to the market,” kommenterade Pei Huang, Trendnets vd.

Prislappen för TrendNETs 500Mbps Powerline AV Adapter Kit ligger på motsvarande 1 700 kronor inklusive moms och har produktnamnet TPL-401E2K. En ensam adapter kostar 900 kronor inklusive moms.

trend500

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
JosefAnton Karmehednussse Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
nussse
Gäst
nussse

Får hoppas de fungerar bättre än de andra på marknaden. Provade tekniken för några år sedan och den utlovade hastigheten på 100mbit vart som best 5-7mbit.

Josef
Medlem
Josef

Jag har ett nätverk med fyra devolo dlan 200. Max hastighet jag uppnår är 60 Mbps. Normalt ligger det på 50 Mbps. Funkar fint att strömma 1080p från filserver till PS3. Jag bor i ett hus som är byggt i mitten på nittiotalet. Kan även tilllägga att jag bor i ett land där det inte finns någon noll-ledare. Två faser + jord till varje vägguttag. Vet inte om detta har någon betydelse för överföringshastigheten.Ska bli intressant att se tester på denna produkt. Vore också fint om man kunde kombinera 200 Mbps och 500 Mbps. Så slipper man byta ut hela… Läs hela »