Toshiba har under det senaste året varit under ytan när det kommer till bärbara datorer men nu i samband med IFA i Berlin prestenterar de Satellite Radius 12: världens första bärbara 12-tumsdator med stöd för 4K-upplösning, Windows Hello-kamera samt USB-C-anslutning.

Den stora elektronikmässan IFA i Berlin har inte ens officiellt öppnat ännu, men trots det håller inte tillverkarna tillbaka på sina presentationer. Toshiba presenterar idag sin nya bärbara dator Satellite Radius 12 som ska vara världens första 12,5-tums bärbara dator med stöd för 4K-upplösning och Windows Hello-autentisering, vilket innebär att du kan logga in på datorn med hjälp av webbkameran.

Radius 12 ska vara designad för att tåla det vardagliga livet och användare på resande fot. Därför har de valt att tillverka det omgivande skalet av aluminium och skärmen skyddas av ett Gorilla NBT-glas för ökad tålighet. Radius 12 väger in på 1,3 kilo och är endast 15 millimeter tjock i stängt utförande.

Toshiba kommer att sälja Satellite Radius 12 i en rad olika prestandautföranden och kan fås både som 4K-variant eller med 1080p Full HD. På insidan kommer de erbjuda valmöjligheter mellan mobila Skylake-processorer upp till i7-serien och upp till 8 gigabyte internminne. För att göra Radius 12 lite extra intressant har Toshiba även valt att inkludera en USB-C-port utöver två standard USB-portar och en HDMI-utgång

Ansiktsigenkänning via Windows Hello

Radius 12 är en av de första mobila datorer med stöd för Windows Hello. Windows Hello är en ny autentiseringsfunktion i Windows 10 som gör det möjligt för användare att logga in på datorn genom at bara titta på den. Det rör sig givetvis om en kamerabaserad inloggning där en infraröd kamera avläser en ditt ansikte för att autentisera dig som användare.

Högupplöst 12,5-tums skärm

Enligt Toshiba själva så ska Radius 12 ha den mest högupplösta och ärliga färgåtergivningen som finns i en bärbar 12-tums dator idag med 100 procent Adobe RGB, vilket gör den lämplig för de som arbetar med bildredigering. Skärmen kan även roteras runt sin egen axel och på sätt förvandla den från en bärbar dator till en tablet likt Lenovos Yoga-serie.

21067178245 3f358aa126 o

”Technicolor has certified that the color accuracy offered by the Satellite Radius 12’s 4K Ultra HD display delivers color faithful to the intention of all content creators for viewing and enjoying digital content, including movies, episodic television, online shopping, games and more. Just as Technicolor has spent the past 100 years bringing amazing color to traditional venues in theaters and homes, our partnership with Toshiba will ensure that the same high-fidelity experience is extended to consumers whenever they want – wherever they happen to be. – Manuèle Wahl, SVP Technology and Trademark Licensing, Technicolor”

Vi har tyvärr ingen uppgift om pris eller när Satellite Radius 12 kommer att lanseras i Norden men Toshiba planerar att ha modellen tillgänglig på de Amerikanska butikshyllorna under fjärde kvartalet i år.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid