Det ryktas friskt om Apples kommande generationer av smartphones och ett av de populärare har varit att företaget planerar en billigare modell av Iphone. Ett rykte som företagets vd Tim Cook nu skjuter ned utan barmhärtighet – billigare och mindre kvalitativa produkter är inte Apple.

Det var på en frågestund under gårdagens investerarkonferens på Goldman Sachs Technology and Internet Conference som Tim Cook fick frågan om Apple hade planer på att lansera en billigare modell av sin Iphone. Detta i ett försök att möta konkurrenter på inte minst Android-marknaden som ofta lanserar betydligt billigare budgetmodeller upptill sina kraftfullare och dyrare flaggskepp.

Att lansera billigare modeller av sina produkter är något som generellt går emot Apples arbetssätt och Tim Cook utvecklade det hela under frågestunden.

– Vi skulle inte göra något som vi inte anser är en bra produkt, det finns bara inte i oss att göra det, det är inte därför vi är här på jorden. Det finns andra företag som gör det, det är bara inte vilka vi är, berättade Tim Cook.

För att möta budgettelefoner från konkurrenter satsar man istället vidare på att sälja den äldre generationens Iphone till lägre priser, något som enligt Cook fungerat över förväntan med stor efterfrågan.

gallery02-20100607

Tim Cook vidareutvecklar tankarna kring billigare produkter i Apples sortiment och tar upp Mac och Ipad som ett exempel. När efterfrågan var som störst på en billigare Mac undersökte Apple detta noggrant men kom fram till att det inte gick att bygga en Mac efter de kvalitetskrav och med de funktioner som man ville erbjuda, varför man valde en annan väg att möta efterfrågan.

– Varför har ni inte en Mac som kostar mindre än 500 dollar? ”Eller mindre än 1000 dollar, eller något annat. Många, många människor frågade det. Och ärligt talat har vi arbetat på detta. Vi kom fram till att vi inte kunde göra en bra produkt, så vi lät bli. Men vad gjorde vi? Vi uppfann Ipad. Och nu helt plötsligt har vi en otrolig upplevelse, med en prislapp som börjar på 329 dollar, vidareutvecklade Cook.

Samtidigt poängterar Cook att han ser en ljus framtid för Iphone på en allt jämt växande smartphonemarknad. De 700 miljoner smartphones som skeppades förra året kommer att fördubblas de närmste fyra åren till 1,4 miljarder enheter. En marknad som Apple har stora förhoppningar om att roffa åt sig marknadsandelar på, även utan billigare budgetmodeller.

Källa: Macworld

Subscribe
Notifiera vid
9 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
this
this
11 Årtal sedan

Var ju inte speciellt oväntat, dessa rykten är verkligen tagna ur luften. Det skulle paja hela företagets image.

The Mutt
The Mutt
11 Årtal sedan

Men ipad mini är väl en sämre lite billigare version av en riktig?

The Mutt
The Mutt
11 Årtal sedan

Det jag tänkte mest på är att den har väl lägre upplösning än den stora? Ska inte säga att minin är sämre egentligen, har bara fingrat på den stora och det bara några minuter.

Warlock
Warlock
11 Årtal sedan

nee mindre kvalitativa men dyrare är deras melodi…
Kan inte journalister bara ignorera apple så de äntligen kan själv dö?

The Mutt
The Mutt
11 Årtal sedan

Vad jag inte förstår i Apples design med iphone är varför har de inte dragit upp kanten över glaset? Det hade räddat många när de tappar den.

Mev
Mev
11 Årtal sedan

Jag läste rubriken som fan läser bibeln och fick alla mina fördomar bekräftade.

Json_81
11 Årtal sedan

Tycker rubriken är lite fel, det han säger är ju att de inte kommer göra en gimpad billigare iphone, men det utesluter ju inte en ”iphone mini/nano” som är billigare.