I en tid då mikrotransaktioner syns från alla håll bekräftar Obsidian Entertainment att kommande ”The Outer Worlds” inte kommer att innehålla några potentiella extrabetalningar.

Mikrotransaktioner i spel är ingenting förvånansvärt i dagens läge. Mer förvånansvärt är nästan att ett spel inte kommer med medföljande onlinebutiker där spelare kan spendera pengar för att få tillgång till exklusivt innehåll.

Under årets upplaga av The Game Awards avtäcktes spelstudion Obsidian Entertainments nästa storspel kallat ”The Outer Worlds”. En av personerna hos Obsidian som står bakom utvecklingen av det kommande spelet, Timothy Cain, har nu bekräftat att spelet inte kommer att innehålla några mikrotransaktioner.

I en intervju med Gamestar förklarar Cain hur den som köper en kopia av The Outer Worlds inte kommer att behöva eller kunna köpa några extra småsaker i spelet. I Cains egna ord kommer kunder att ”Köpa spelet en gång och avnjuta det för alltid”.

”There are no microtransactions in the game. You buy it once and then enjoy it forever.”

Obsidian har även uppdaterat spelets produktsida hos onlinebutiken Steam med ny information samt en handfull skärmdumpar från spelet. Bland annat hur spelare kommer att vara fria att uppleva spelet på vilket sätt de än känner för. Produktsidan nämner även hur ett ”flaw”-system kommer att finnas i spelet. Detta system innebär att spelare kan välja en specifik sak som ens karaktär inte är speciellt duktig på och i utbyte få en poäng att välja en positiv egenskap för sin karaktär med.

The Outer Worlds har än så länge inte fått något bekräftat lanseringsdatum. I dagsläget är det endast ”2019” som är det angivna lanseringsfönstret. Spelet kommer att hitta sin väg till PC så väl som Playstation 4 och Xbox One.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid