Prestanda, användning och mjukvara

Razer Naga Hex v2 håller en genomgående hög byggkvalitet och den känns trots sin nätta vikt robust och gedigen att hålla i. Samtliga knappar har distinkta klick samt en taktil känsla och de mekaniska brytarna bakom MOBA-knapparna ger verkligen, precis som på sina syskon-modeller ett lyft till helhetsupplevelsen. Med Naga Hex v2 har Razer lyckats med placeringen då samtliga sju tumknappar är mycket lättillgängliga utan att för den skull vara utsatta för oavsiktliga tryck.

Prestanda och användande

Scrollhjulet har tydliga steg och vi imponeras av greppet och kvalitetskänslan. Som likt senare Naga-modeller även stödjer tilt-funktion, det vill säga att scrollhjulet inte bara kan klickas nedåt utan även åt höger och vänster.

razer_naga_hex_v2_4

De fyra tunna glidytorna under musen gör sitt jobb och Naga Hex v2 glider fint på alla musmattor vi testat och vi upplever hårda aluminium eller plastmattor som mest lämpade för den här musen då de ger ett optimalt glid.

Razer fortsätter att använda sina VCSEL-sensorer som nu är uppe i femte generationen. Företaget kallar dessa helt enkelt för 5G Sensor men under skalet rockar Naga Hex v2 förmodligen en Doppler Shift-sensor från Philips. Högst troligt en PLN2032 eller motsvarande. Det är dock inget som vi lyckats få bekräftat men baserat på tidigare modeller och erfarenhet så tyder mycket på att så är fallet.

razer_naga_hex_v2_6

Det är inget fel att Razer väljer att använda denna typ av sensor idag för den funkar faktiskt ganska bra till MMO- och MOBA-titlar men den är långt ifrån toppresterande i dagsläget och vi ser inte riktigt anledningen till varför de inte väljer en IR-LED-sensor eller samma typ som de använder i sina Deathadder-modeller.

Vid prestandatestet har Naga Hex v2 inga problem med att leverera det Razer utlovar då inställda DPI- och polling rate nivåer överensstämmer med våra tester, och när vi kontrollerar lasersensorn för jitter och inbyggd angle snapping så kan vi konstatera att det inte finns någon förutsägelse eller märkbart brus.

Mjukvara

Razer Synapse är programvaran som Razer använder för i princip alla sina produkter vilket är något som vi uppskattar då flera Razer-produkter kan justeras på ett och samma ställe och programmet är kompatibelt med både PC och Mac.

Synapse erbjuder alla tänkbara och grundläggande inställningar så som programmering av knappar, makron, underlagskalibrering, länkningar till profiler samt justering av DPI-nivå och polling rate tillsammans med belysningsinställningar. Naga Hex v2 ingår även den i Razers Chroma-serie och har fullt stöd för RGB-belysning samt effekter som enkelt kan justeras i Synapse.

razer_naga_hex_v2_synapse_1

Synapse stödjer molnlagring av alla produktinställningar vilket är något vi ser komma allt mer inom tillbehörsbranschen och som gör byte av dator betydligt mycket enklare, så tummen upp för det Razer. Dock så kräver nedladdningen av Synapse ett Razer-konto vilket vi tycker är onödigt, det kunde istället endast vara obligatoriskt för molnlagring av musinställningar.

razer_naga_hex_v2_synapse_2

I Synapse hittar vi även statistik och möjlighet att installera MOBA-tillägg vilket är riktigt bra för just Naga Hex v2. Du kan enkelt tanka hem färdiga profiler för till exempel LoL eller Dota 2 om du själv inte villa konfigurera upp tumknapparna efter eget tycke och smak.

razer_naga_hex_v2_synapse_4

Synapse körs i form av två processer i bakgrunden på datorn och allokerar tillsammans cirka 50 megabyte arbetsminne, vilket är tyngsta laget i jämförelse jämfört med andra tillverkares program.

Contents

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
muS
muS
7 Årtal sedan

Min Steelseries Rival 500 dör lite till och från, och det enda som hjälper är att plugga ur musen, så ska bli intressant och se ifall ni har samma bekymmer med erat provexemplar.

Gargamel
Gargamel
7 Årtal sedan

Använder en hex wraith, mushjulet går inte trycka sidledes & det är 6 knappar på sidan. plus synapse är skit, den brukade inte vilja hitta min mus. och så microsoft win update ville installera deras synapse i ett par veckor.