Summering

Det råder ingen tvekan om att både Arokh X-1 och X-2 delar många designmässiga punkter med modeller så som Speedlink Decus som vi tidigare testat i Svenska musguiden. Huruvida det är en tillfällighet eller om det rör sig om OEM-brandade produkter lägger vi ingen större vikt vid, utan vi testar varje produkt individuellt för att ta reda på hur bra de eller dåliga de faktiskt är.

Omdömen

Port Designs Arokh X-1

Port Designs Arokh X-1 är ett bevis för vad som händer när en gamingmus prispressas för hårt. Arokh X-1 är både billig och dålig på gaming vilket är den målgrupp som tillverkaren riktar sig till. Arokh X-1 duger inte ens som instegsmus för de yngsta som vill köpa sin första egna datormus.

Sensorprestandan är verkligen inte Arokh X-1 starka sida, och den känns mycket slö på grund av låg rapporteringshastighet. Precisionen är jämförbar med eller sämre än hos gratismössen som medföljer vid datorköp.


NordicHardware_award_BestInTest_DarkredSamtliga knappar har faktiskt ett försäkrande klickljud men sidoknapparna har en oerhört lång slaglängd och scrollhjulet är inte bara löst och har otydliga steg, det skramlar och har ett dåligt grepp också.

Men det är inte bara den genomgående dåliga prestandan och byggkvalitén hos Arokh X-1 som infinner sig, utan det som slog spiken i kistan för oss var när musen orsakar att annan utrustning slutar fungera.

De som eventuellt redan hunnit köpa en Arokh X-1 kan åtminstone trösta sig med att den är billig och kan lysa i sju olika färger. Men ska du ha en riktigt billig gamingmus finns det betydligt bättre alternativ, såsom Speedlink Ledos, i samma prisklass. Aldrig tidigare i Svenska musguiden har vi varit med om en så bristfällig datormus och det gör Arokh X-1 värdig vår kalkonutmärkelse.

PORT Designs Arokh X-1
2.2 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
TypFPS
Vikt120 g
Fördelar
Priset
Nackdelar
Byggkvalitén
Prestandan
Skadlig
Bra att veta
Arokh X-1 är både billig och dålig på spel.
Sensor2.5
Knappar2.5
Funktioner1.5
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Port Designs Arokh X-2

Port Designs Arokh X-2 är en gamingmus som fått lite mer kärlek i valet av komponenter jämfört med sitt syskon X-1. Även om tillverkaren har valt att använda en idag utdaterad sensor från Avago så går det faktiskt att spela de flesta titlar med Arokh X-2 även om det finns bättre alternativ.

Samtliga knappar presterar som förväntat och har försäkrande klickljud samt en taktil känsla bakom dem. Dock så är scrollhjulet mycket lätt i sitt motstånd med otydliga steg vilket inte bidrar till någon högre kvalitetskänsla. Mjukvaran är i enklaste laget och har en ganska plottrig design.

Arokh X-2 har en attraktiv prissättning men kvalitetsproblemen i kombination med en styv USB-kabel gör att denna gamingmus i slutändan inte imponerar i Sveriges största test av datormöss.

PORT Designs Arokh X-2
6 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
TypSymmetrisk
Vikt96 - 134 g
Fördelar
Priset
Justerbar vikt
Knapparna
Nackdelar
Scrollhjulet
Mjukvaran
USB-kabeln
Bra att veta
Arokh X-2 har en lucka där du kan justera vikten.
Sensor6
Knappar6
Funktioner6
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Marknadsanalys och kommande tester i Svenska Musguiden

Det är fortsatt svalt på musmarknaden och inga nyheter har presenterats. Vi väntar spänt på CES som förhoppningsvis kan bjuda på spännande nyheter inom kringutrustning. Inom den närmsta framtiden väntar vi oss fler modulära möss med högpresterande komponenter men även E-spoortinriktad utrustning där ”less is more”.

Just nu omstrukturerar vi lite i Svenska musguiden med justerade betygsättningar, återinförandet av musmattor samt mycket mer. Håll ögonen öppna efter (mus)tiga artiklar.

Fler tester finns i Svenska Musguiden

Du kan hitta mer spännande tester av marknadens hetaste möss i Svenska Musguiden där vi jämför form, prestanda och pris mellan dagens alla intressanta modeller.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid