Vi har redan sett en surfplatta som stått ut från mängden och verkligen erbjudit det där lilla extra, nämligen ASUS Transformer. Lenovo har nu tillkännagett sin egna vrsion med deras IdeaPad S2 som bygger på ett liknande koncept.

Nackdelen med en surfplatta är självklart bristen på ett tangentbord, någonting som gör att större delen av det produktiva arbetet man kan göra på en bärbar dator helt enkelt blir en jobbig bedrift att utföra med en surfplatta. Det här löste ASUS med sin lansering av Transformer, och nu uppföljaren Transformer Prime. Man trycker helt enkelt fast surfplattan på ett tangentbord (som även innehåller ett batteri) för att få ökad batteritid och det mest väsentliga för mer produktiva sysslor.

Konceptet i sig är inget nytt, men nu har tekniken äntligen kommit ikapp våra förväntningar. Lenovo bjuder nu på sin version av Transformer, en IdeaPad S2. Surfplattan får en 10-tumsskärm med upplösningen 1 280 x 800 och med en IPS-panel. Systemprocessor står Qualcomm för i form av MSM8960 som kommer med två ”Krait”-kärnor på 1,7 GHz, Adreno 225-grafik och inbyggt stöd för LTE/4G/3G. Man planerar att lansera IdeaPad S2 tillsammans med Googles nya operativsystem Android 4.0, Ice Cream Sandwich.

Ideatablet-S2110A_04 Ideatablet-S2110A_03

IdeaPad S2 får även WLAN 80.211 b/g/n, Bluetooth 2.1 och GPS för kommunikation, en 3G-variant kommer också finnas då med ett högre pris och SIM-kortsläsare. Den utrustas med en Micro-HDMI utgång och får stöd för minneskort i form av microSD. Surfplattan får en 1,3 megapixel-kamer i fronten och en med 8 megapixlar i bak. Surfplattan ska väga in på ungefär 500 gram, och mäta strax över 8 mm i bredd.

Ideatablet-S2110A_01 Ideatablet-S2110A_02

Dockningsstationen, eller rättare sagt tangentbordet ska kunna erbjuda upp till 20 timmar batteritid. IdeaPad S2 får också 2 USB-portar och en extra kortläsare när dockningsstationen används. IdeaPad S2 kommer från och med idag finnas tillgänglig i Kina, medan information om övriga länder och regioner samt priser, väntas anlända längre fram i tiden.

Källa: netbooknews


Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments