Världens största datortillverkare har som bekant bestämt sig för att fortsätta sin satsning på PC-marknaden men företaget fortsätter att vara förtegna om sina framtidsplaner, där man gång på gång svarade undvikande på direkta frågor om surfplattor och smartphones.

Under flera tillfällen på HP Influencer Summit 2012 fick företagsrepresentanter – och under den avslutande presentationen även företagets nytillsatta vd Meg Withman – frågan om hur tillverkaren tänkt sig att attackera den mobila marknaden med surfplattor och smartphones.

De få svar som gick att få pekade alla på samma sak; HP har inga planer på att lansera några mobila produkter innan Microsoft lanserar sitt nya operativsystem Windows 8. Tod Bradley, chef för HPs division Personal systems, bekräftade att HP kommer att lansera en Windows Slate tillsammans med Microsoft när Windows 8 anlänt till marknaden, men om detta sker i samband med Microsofts utrullning i höst eller senare kunde man inte kommentera.

Surfplattor en viktig produktgrupp även för HP

Efter ytterligare påtryckningar under den slutförande frågestunden berättade Bradley att HP helt klart ser surfplattor (tablets) som en viktig del av framtiden – även för HP. Bradley menade också att HP kände sig bekväma inför sin satsning på surfplattor och att företaget har spännande produkter på gång inom detta segment. Man kunde inte heller utesluta att HP i framtiden även tittar på andra operativsystem än Windows för sina mobila lösningar.

PalmOS som var kärnan i företagets första konsumentinriktade surfplattor lär dock inte ligga högst upp på prioritetslistan. HP TouchPad blev en flopp för datortillverkaren och slutade att säljas under hösten 2011 efter för dåliga försäljningssiffror.

touchpad.webos
När frågan växlade över till en eventuell satsning på smartphones från HP:s sida ville Tod Bradley inte ge någon kommentar överhuvudtaget.

Vi hade ganska stora förhoppningar om att få se några livstecken från HP:s nya tabletsatsning i Shanghai men vad det verkar dröjer det minst 3-6 månader innan PC-jätten kommer hoppa på marknaden igen. Troligtvis med ett inledande fokus på företagsmarknaden, vilket var den vinkel man tog med sin första Slate.


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
7 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Swedish Berserk
Swedish Berserk
11 Årtal sedan

Varför kan de inte sälja sina surfplattor med Windows 8 och webOS i dualboot?

ddd 333
ddd 333
11 Årtal sedan

Vill se en surfplatta med utdragbart tangentbord. 🙂

hejhiiiyy
hejhiiiyy
11 Årtal sedan

[quote name=”ddd 333″]Vill se en surfplatta med utdragbart tangentbord. :)[/quote]
sååååå en laptop?

Jacob Hugosson
11 Årtal sedan

Jag tror inte HP kommer göra någon vidare konsument-push för sina surfplattor, det lär bli företagetslösningar de börjar med. Tror jag i alla fall 😛

ddd 333
ddd 333
11 Årtal sedan

[quote name=”hejhiiiyy”][quote name=”ddd 333″]Vill se en surfplatta med utdragbart tangentbord. :)[/quote]
sååååå en laptop?[/quote]

En laptop med touchscreen isåfall

ddd 333
ddd 333
11 Årtal sedan

och inte lika klumpig som en laptop.
Så nej!