Svenska konsumenter är näst bäst i världen på att surfa på sina mobiltelefoner eller surfplattor. När EIAA nyligen publicerade en rapport om europers surfvanor visade det sig att hela 20% av alla svenskar når Internet genom sina mobiler under en vanlig vecka. Bara i Turkiet är det fler användare som använder sig av mobilsurf med 21%.

Enligt undersökningen som European Interactive Advertising Association nyligen publicerat står det klart att 14% av den europeiska befolkningen använder sig av sin mobiltelefon för att nå Internet under en vanlig 7 dagars vecka. Detta motsvarar runt 71 miljoner människor och ser man på användare i åldern 16-24 år stiger siffran till 24%.

Sett till det procentuella användandet är Sverige i topp med bara turkiet framför sig och Storbritannien på delad andraplats med 20% mobilsurfande invånare. Noterbart är att man i Turkiet verkar välja mobilsurf istället för surfning från en PC, vilket kan förklara varför hela 21% av landets invånare använder sig av mobilen när man ska ut på Internet.

mobilsurf

Undersökningen som omfattar 15 olika europeiska länder visar att mest tid läggs på att skicka och hämta e-post (69%) samt vanlig Internetsurfning (63%). Medan chat (26%) och sociala medier (33%) ligger lite längre ner i prioritetslistan.

Förutom en starkt växande smartphone-marknad menar EIAA att Apple iPad och andra surfplattor kraftigt bidragit till den ökade användningen av mobilsurf.

Källa: eiaa.net

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
RedhawkBirks Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Birks
Medlem
Birks

De borde visa trafik volym istället.

Redhawk
Medlem
Redhawk

Kan man verkligen dra slutsatsen att Sverige är näst bäst i världen när man ”bara” hamnar som nummer två i Europa?