En ny undersökning visar att Sverige är det näst dyraste landet i Europa för den som siktar på att införskaffa Apples nya Iphone X 64GB.

En undersökning utförd av Rabble har tagit reda på vart i Europa som det är billigast samt dyrast att köpa nya Iphone X 64 GB (64 gigabyte lagring).

Tabellen som tagits fram är med varje lands respektive moms inkluderat och baseras på den svenska kronans värde den 19 september.

Iphone X

Norden håller 4 stycken Topp-8 platser

Den absolut dyraste Iphone X 64 GB hittar man i Ungern där priset ligger på cirka 11 715 kronor. Andraplatsen knips av Sverige där telefonen går på 11 495 kronor med Danmark på tredjeplats där telefonen är cirka 100 kronor billigare än i Sverige.

Vårt andra grannland Finland hamnar på femteplats med ett pris på ungefär 11 232 kronor och våra grannar till väst, Norge, hamnar på åttondeplats med ett pris på nästan 11 190 kronor.

Billigast är Schweiz, där finns telefonen att införskaffa för 9 927 kronor, en skillnad på cirka 1 800 kronor mot Ungern där telefonen är som dyrast.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

9
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
MorkulNilsevertJBRealisten Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Helt otroligt! Jag har pengar tillräckligt för att köpa x antal mobiler med sådan prislapp, men skulle ALDRIG i .beep. göra det, ett totalt vansinnigt pris enligt mig. En mobil får enligt mig kosta max 3000 (min senaste kostade långt mycket mindre), kan sträcka mig till 5000 om den har en riktigt bra kamera – i det fall att man inte har en separat sådan. Vore kul med lite reaktioner från övriga. /jb EDIT: Två tillägg: 1. Stackars föräldrar som känner sig tvingade att punga ut med sådana slantar enbart för att ”kompisarna i skolan har sådan” – lilla Kalle… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Håller helt med dig JB! Sedan har Apple produkter aldrig varit direkt prisvärda, i alla fall inte de senaste 15 åren. Har blivit påtvingad Apple lurar av jobbet några gånger men förstår inte alls vad det är folk betalar ”premium” för. Själv har jag hittat Moto serien, nu mer är det Lenovo som är tillverkare. Har alla funktioner man behöver. absolut rent Android dessutom så du kan göra exakt vad du vill med telefonen, inte begränsningar alls och allt detta för runda slängar 2700:- för senaste modellen. Oavsett vad vi får in för nytt att testa på jobbet faller jag… Läs hela »

JB
Medlem
JB

Eller e-snippa eftersom tjejer nog i än högre grad är drabbade av detta tvång – senaste och häftigaste!

Skall kika på den (Moto) inför nästa byte. /jb

Medlem
WIRN

Jag var i Schweiz I helgen. Allt var asdyrt utom elektronik som var billigare än hemma. Ett ps4 var 500kr billigare och en macbook pro 1500

JB
Medlem
JB

Summa summarum så kan man lika gärna stanna hemma i Sverige då;) Fast alperna är ju iofs trevliga – om man gillar skidåkning. /jb

Realisten
Gäst

haha ja, världens högsta skatter brukar leda till väldigt dyra produkter 😉

JB
Medlem
JB

Rättning: Det var lite ”fake news” av dig, åtminstone om man kollar här: http://www.ekonomifakta.se/Fakta/Skatter/Skattetryck/Skattetryck-i-Sverige-och-internationellt/ /jb

Nilsevert
Gäst
Nilsevert

Skattetryck är ”fake news”.. Ett sätt att fortsätta lura folk. Vi har bland världens högsta skatter: På din intjänade lön dras först statlig skatt 31%, sedan komunal skatt ~34% och på det du har kvar betalar du 25% moms. Bara att plussa på 😛

Morkul
Medlem
Morkul

Det går att räkna ut ”Skattetryck” på lika många sätt som det finns politiker i världen. Ska vi räkna in sjukförsäkringar, dagis och skolavgifter etc etc så har USA klart högre ”skattetrycket” än bland annat Sverige. Men vad ska vi räkna. Själv är jag bosatt i Korea och har betydligt lägre skatt än i Sverige ändå har vi gratis sjukvård, dagis och allt sådant. Dessutom är kollektivtrafiken statligt sponsrad så det kostar inte alls mycket att använda. Så hela iden om att mäta ”skattetryck” är ”fake news” Men sak är klar hur du än vänder och vrider på det betalar… Läs hela »