Utmärkelser och köprekommendationer

På den här sidan hittar du våra äldre marknadsanalyser från Tangentbordsguiden. I och med att du nu läser en arkiverad artikel har våra nuvarande utmärkelser flyttat till den aktuella, moderna versionen av Svenska Tangentbordsguiden. Där hittar du alltid våra senaste köpråd och tips, och länkar till alla våra testade tangentbordsmodeller.

Marknadsanalys 2016-05-16

Sedan vår senaste uppdatering har läget på tangentbordsmarknaden varit oförändrat. Däremot kommer vi troligen att få se några nyheter på Computex i slutet av månaden.

Äldre marknadsanalyser (klicka för mer information)

Marknadsanalys 2016-05-09

Sedan vår senaste uppdatering av tangentbordsguiden så har det varit relativt stilla på marknaden. Inget avslöjande eller produktsläpp som har skapat en ny trend eller hype på marknaden har annonserats ut. Razer har uppdaterat sina mekaniska brytare och är nu marknadsledande i livslängd med brytare specificerade för att klara 80 miljoner nedslag. Razer har även valt att satsa mer pengar på just mekaniska brytare och har nu helt egen produktion av sina mekaniska brytare.

Det börjar bli vanligt att de större tillverkarna satsar på att producera egna varianter av mekaniska brytare istället för att förlita sig på Cherry. Troligtvis eftersom det har varit problem med att få tag i Cherry MX brytare, då efterfrågan på dessa brytare är så hög att det inte alltid finns tillgängligt. Med det sagt så ska vi inte alls tro att Cherry är på väg att tappa mark utan det är fortfarande en överväldigande majoritet av tangentbordsmodeller som använder sig av Cherry MX.

Marknadsanalys 2016-03-01

I och med vår senaste uppdatering av tangentbordsguiden så tappar Func KB-460 sin utmärkelse ”Mest för Pengarna”. Detta då Func som företag inte existerar längre utan har uppgått i Fnatic Gear. I och med bytet av varumärke har priset skjutit i höjden och därför kan vi inte längre rekommendera tangentbordet som ”Mest för Pengarna”. Utmärkelsen ”Mest för Pengarna” tas istället tillbaka av Ozone Gaming Strike Pro, som tidigare haft utmärkelsen men därefter tappat den till fördel för Func KB-460.

Sedan vår senaste uppdatering i guiden har det hunnit hända en hel del intressanta saker. Tillverkaren Func har blivit uppköpta av E-sports organisationen Fnatic. Exakt  vad detta innebär för framtiden är svårt att sia om, men i ett första läge innebär detta att Funcs produkter fått nya namn och säljs under varumärket Fnatic Gear istället. Vidare har vi sett en rad nya produkter lanseras. Logitech har lanserat ett nytt tangentbord vid namn G810 Orion Spark. Tangentbordet har Logitechs Romer-G brytare men tillskillnad från den första modellen G910 Orion Spark så är designen mycket mer stilren. I övrigt har vi sett nya modeller utrustade med Cherry MX RGB bland annat CM Storm Masterkey PRO L och S. Det råder inga tvivel om att det kommer bli en intressant vår i tangentbordsguiden och på tangentbordsmarknaden. Det råder inga tvivel om att det kommer bli en intressant vår i tangentbordsguiden och på tangentbordsmarknaden.

Marknadsanalys 2015-11-13

Cherrys MX RGB silent har börjat hitta ut på marknaden i Corsair Strafe RGB Silent, vi har dock inte hunnit testa dessa för att kunna utvärdera hur mycket skillnad dessa kommer att innebära för marknaden. Det kommer även att dröja till efter att Corsairs exkluvistetskontrakt med Cherry löpt ut innan vi kommer kunna se dessa nya brytare ta över efter den vanliga brytaren. Cherry har även annonserat ut ännu en ny MX-brytare, MX RGB Nature White. En linjär brytare som kommer att ligga mellan MX Black och MX Red med en aktiveringskraft på 55 gram (MX Black har 60 och MX Red har 50). Denna brytare kommer i första hand dyka upp på Ducky Shine 5 troligen lagom till julhandeln.

Ducky Shine 5 med vanliga brytare har dock redan börjat hittat ut till lagerhyllor och konsumenter precis som Strafe RGB Silent nu finns tillgänglig för att köpa. Vår förhoppning är att kunna utvärdera dessa nya brytare och tangentbord så snart som möjligt för att kunna avgöra hur dessa kommer påverka marknadens utveckling.

Marknadsanalys 2015-09-19

Det har hunnit hända en del på tangentbordsmarknaden sedan vår senaste uppdatering. Corsair Strafe har nu lanserats och CM Storm Quick Fire XTi är på väg ut. Nästan direkt efter att Corsair Strafe lanserats så presenterade Corsair en ny tangentbordsmodell, Strafe RGB. Det är inte bara RGB-belysning som skiljer Strafe RGB och Strafe åt utan i och med Strafe RGB så kommer vi få se en ny Cherry MX-brytare på marknaden. Den nya brytaren heter Cherry MX RGB Silent och ska vara en tystare version av Cherrys populära MX-brytare. Den kommer, likt Cherry MX RGB, vara exklusiv för Corsair under det första året. Lanseringen planeras till oktober månad och vår förhoppning är att den når den svenska marknaden under oktober månad men det är fullt möjligt att det dröjer till November tills en nordisk version dyker upp hos återförsäljarna.

Marknadsanalys 2015-07-27
Det har varit ganska tyst på marknaden sedan vår senaste uppdatering. En typisk trend under sommartider där ingen av de modeller som presenterades i början av juni på Computex har lyckats hitta ut på marknaden ännu. Förhoppningsvis kommer dessa modeller att börja rulla ut till konsumenter i augusti månad.

Med CM Storm Novatouch TKL har samtidigt Topre hittat till Sverige, även om CM Storms hybrid capactive switch inte är en ren topre-brytare utan snarare en liknade brytare med samma teknik. Förhoppningsvis kan Novatouch TKL vara startskottet som gör att vi ser fler Topre-brytare att hitta till den svenska marknaden.

Samtidigt som vi uppgraderar guiden med tre nya ultrakompakta gamingtangentbord där Ozone ännu en gång kniper en åtråvärd utmärkelse.

Marknadsanalys 2015-06-13
Det har hänt en hel del på tangentbordsmarknaden sedan vår senaste uppdatering. Corsairs exkluvisitetsavtal med Cherry angående Cherry MX RGB har löpt ut och nu kan äntligen andra tillverkare börja använda Cherry MX RGB på sina tangentbord. Under Computex 2015 som gick av stapeln förra veckan presenterades en rad olika tangentbordsmodeller med just den brytaren. Asus, G.Skill, Ducky, Tesoro och Roccat är några exempel på tillverkare som kommer att komma ut med färgglada mekaniska tangentbord under sommaren, tidig höst. Det ska bli intressant att följa hur priserna på marknaden för mekaniska RGB-tangentbord utvecklar sig med mer konkurrens. Initialt verkar det som att de flesta modeller som presenterades på Computex 2015 kommer att lägga sig lite högre än just Corsair K70. Men vi får helt enkelt invänta att tangentbordsmodellerna officellt lanseras innan vi kan göra en bedömning hurvida prisläget för marknaden skiftar.

Steelseries lansering av en egen mekanisk brytare är högst intressant, vi har nu tre tillverkare som valt att producera egna brytare istället för att invänta att Cherry MX RGB skulle bli tillgängliga för alla tillverkare. Cherrys MX-brytare har väldigt många år på nacken och både Logitech Romer G och Steelseries QS1 har bättre belysning och är lite snabbare rent tekniskt. Det återstår att se om dessa brytare kommer att växa på marknaden eller om det endas blev en ”one-hit-wonder” med endast lansering på en tangentbordsmodell. Mest troligt är att andra tillverkare inte kommer att välja att designa nya brytare nu när man kan använda sig av Cherry MX RGB. Som vi konstaterat tidigare så kommer det att bli en högst intressant sommar för tangentbordsmarknaden.

Marknadsanalys 2015-06-02
Vi kan inte se några större förändringar på marknaden idagsläget. Steelseries Apex M800 har äntligen nått till den svenska marknaden och i och med det så ser vi för första gången Steelseries nya brytare QS1. Det återstår fortfarande att se om denna brytare kan konkurrera med Cherrys marknadsledande brytare.

Marknadsanalys 2015-05-07
Prisbilden på marknaden ser i stort sett oförändrad ut. De modeller vi har testat ligger på ungefär den nivå de gjorde vid testtillfällena, ett fåtal modeller har som mest sjunkit en hundralapp i pris. 2015 har hittills inte erbjudit några direkta nyheter som finns att köpa än så länge. Den mekaniska versionen av Steelseries Apex-tangentbord borde dyka upp på den svenska marknaden inom ett par veckor men ett antal leverantörer har återigen flyttat fram sitt preliminära datum. Ozone Strike Battle har dykt upp hos ett par butiker och vi ser fram emot att få sätta tänderna även i tangentbord. Roccat har visat upp en RGB-modell som beräknas att släppas under Q3 i år. Men vi har små förhoppningar på att detta faktiskt kommer ske, Roccat presenterade i början av augusti sitt tangentbord SKELTR med planen att släppas senare under 2014, men sedan dess har det varit tyst om den modellen.

Marknadsanalys 2015-03-27
Vi kan inte se några större förändringar på marknaden idagsläget. Ingenting nytt har presenterats de senaste veckorna och redan utannonserade modeller har fortfarande inte dykt upp på lagerhyllorna trots att uppgifter sagt att de borde ha infunnits sig vid det här laget. Exempelvis har Steelseries mekaniska version av Apex, M800, skutits upp till en lansering i maj efter tidigare löften om en marslansering.

Marknadsanalys 2015-02-22
Det finns inga större förändringar på tangentbordsmarknaden att rapportera sedan vår senaste uppdatering. Vi väntar fortfarande på att de modeller som har presenterats den senaste tiden ska nå våra svenska försäljare och komma in i testlabbet för test.

Marknadsanalys 2015-02-04
Vår senaste uppdatering av Svenska tangentbordsguiden förändrar inte våra rekommendationer och utmärkelser. Aivia Osmium når inte upp till de nivåer som konkurrerande modeller har satt för vad vi kan förvänta oss av ett tangentbord.

På marknaden har inte läget förändrats särskilt mycket. Das Keyboard har annonserat ut en TKL-modell och Tt esports har släppt information om ett kombo-kit med mus och tangentbord som ingångsmodell för nya spelare. I övrigt verkar det som att tillverkarna släppte sina nya modeller under CES och nu fokuserar på att få ut tangentborden på marknaden. Vi har inte sett till några nya modeller på den svenska marknaden och troligen dröjer det veckor innan vi får se nya modeller på lagerhyllorna.

Marknadsanalys 2015-01-16
Vår uppdatering av guiden innebär en förändring av tidigare utmärkelser. Ozone Gaming Strike Pro tappar sin länge försvarade utmärkelse Mest för pengarna till fördel för Func KB-460 som istället får denna utmärkelse. Ozone Gaming Strike Pro går inte lottlös utan får istället utmärkelsen Bra köp. Vidare tar XTRFY XG1-R LED plats i guiden och får en rekommendation för sin höga kvalitet.

På marknaden kan vi se hur RGB belysningen börjar lättas upp. Inte minst med Roccats prototyp av två tangentbord med Cherry MX RGB brytare, en fullstor och en TKL modell. Dessa beräknas att släppas under det tredje kvartalet, vi ser med förväntat fram emot detta släpp som kan innebära att Cherry MX RGB äntligen släpps till tillverkare förutom Corsair. Steelserie visade också upp en mekanisk modell med RGB belysning. Denna modellen är en ny version av Apex, ett tangentbord som redan med membran brytare var ett riktigt bra tangentbord. Steelseries använder sig inte av Cherry MX RGB utan en brytare som ser väldigt lik Romer-G brytaren som sitter på Logitechs G910. Den senaste uppdateringen av guiden tillför inte något revolutionerande på tangentbordsmarknaden men vi ser med spänning fram emot ett händelserikt år som förhoppningsvis kommer förändra marknaden.

Marknadsanalys 2014-12-08
Vi har uppdaterat guiden med ett test på Blackwidow Chroma och Razers nya mekaniska RGB-brytare. Det är nu den tredje RGB-brytaren vi ser och precis som de två andra versionerna av RGB-brytare så är även dessa låsta till ett enskilt företag, i detta fall Razer. Som det ser ut idagsläget finns det ingen direkt standardiserad RGB-brytare och som det ser ut nu med exklusivitetsavtal för alla tre företag så är det omöjligt att sia om vilken av de tre olika brytarna som kan komma att bli standarden på marknaden. Något som vi förmodligen inte kan börja spekulera i förrän tidigast andra kvartalet 2015.

Marknadsanalys 2014-11-27
Vår senaste uppdatering av Svenska tangentbordsguiden gör att Corsair K95 Vengeance tappar utmärkelserna Redaktörens val och Bäst i Test som istället går till Logitech G910 Orion Spark. Corsairs robusta K95 är dock fortfarande väl värd en rekommendation i guiden. I övrigt är det inga förändringar bland utmärkelser och omdömen sedan vår senaste uppdatering.

Med en helt ny mekanisk brytare som skiljer sig markant från Cherrys brytare till design har vi fått en högst intressant konkurrent på marknaden. Det är knappast troligt att Logitech släpper sin Romer-G brytare till andra aktörer på marknaden men den bristfälliga tillgängligheten på Cherry-brytare kan spela Logitech i handen som garanterat förbereder fler modeller av både sina nya brytare och tangentbord utrustade med demsamma.

Noterbart är annars att de två nuvarande RGB-brytarna på marknaden – Cherry MX RGB och Romer-G – båda är låsta till varsitt företag och troligen kommer vara så under en längre period framöver. Cherry MX RGB lär dyka upp hos andra tillverkare än Corsair förr eller senare, men närmast till hands ligger annars Razer och deras Blackwidow Chroma som snart kommer dyka upp i tangentbordsguiden.

Marknadsanalys 2014-11-14
Tangentbordsmarknaden fortsätter växa och fler företag försöker att plocka marknadsandelar med i synnerhet mekaniska tangentbord. I och med Asus intåg i guiden och på marknaden med Strix Tactic Pro märks en trend av att företag som traditionellt sysslat med datorkomponenter också slår sig in på marknaden för kringutrustning. I den senaste uppdateringen av guiden märks det tydligt att aktörerna på marknaden försöker pressa priserna genom att bland annat slopa USB- och ljudportar på tangentborden. Tangentbordstillverkarna har till viss del även börjat förbise ergonomiska faktorer som för några år sedan lågt högt upp på prioritetslistorna. Varför de väljer att göra på detta sättet saknar vi ett bra svar på men kanske är det prislappen även här som strävas efter att sänkas för att kunna erbjuda billigare mekaniska tangentbord.

Marknadsanalys 2014-09-22
Corsairs nya varumärke Corsair Gaming tar plats i guiden med nylanserade tangentbordet K70 RGB. I ett svep höjer Corsair ribban för vad vi kan förvänta oss för programmeringsmöjligheter i ett tangentbord. Både funktionellt och i tangentbelysningen har Corsair tagit steget längre och ger konsumenterna nästan obegränsade möjligheter till att konfigurera sitt tangentbord. I och med släppet av K70 RGB har även de helt nya brytarna Cherry MX RGB tagit sig ut på marknaden – ett paket som sammantaget ger Corsair en ny åtråvärd utmärkelse i Svenska tangentbordsguiden.

Marknadsanalys 2014-09-21:
Det finns en mängd olika aktörer på tangentbordsmarknaden och som konsument är det en ren djungel att hitta rätt. Utbudet av modeller och aktörer växer ständigt i och med att fler och fler mindre aktörer tar sig in på den svenska marknaden. Vi har testat tio tangenbord från små och stora tillverkare och olika spektrum på prisskalan för att kunna underlätta sökandet efter det ultimata tangentbordet. Den största trenden på marknaden idagsläget är de mekaniska brytarnas uppsving. De flesta tillverkare har lanserat mekaniska tangentbord och membrantangentborden fasas långsamt ut.

Det finns även andra trender att se på marknaden, speciellt i tangentbelysningen. I de senare membranmodellerna finns möjligheten att välja mellan miljontals färger men de mekaniska tangentborden är oftast begränsade till en färg. Utvecklingen till att kunna ställa in valfri färg på tangentbelysningen är dock på intåg, speciellt med Corsairs RGB serie men även Razer och Logitech har modell på väg med RGB-belysning på specifikationslistan. Det är även väldigt vanligt på mekaniska tangentbord att implementera mediafunktioner och andra funktioner på F-tangenterna istället för dedikerade tangenter eller knappar för mediastyrning. Detta reducerar antalet tangenter vilket i sin tur gör tangentborden lite mer kompakta samt bidrar till lägre produktionskostnad och mer pressade priser i butik.

Notera att de utmärkelser som delas ut här kan komma att ändras med tiden allt eftersom guiden uppdateras med nya modeller eller exempelvis att tillverkarna ser över sina prissättningar. På guidens förstasida kan du framöver se nuvarande och äldre utmärkelser.

 

 

 

Subscribe
Notifiera vid
24 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
mullcom
mullcom
9 Årtal sedan

Varför måste alla tangentbord med mycket lull lull vara så äckligt fula?

Gascogne
Gascogne
9 Årtal sedan

Jag skulle gärna vilja se lite tester med tex från tillverkaren Filco.

Själv tycker jag om enklare tangentbord med hög kvalité utan en massa lull lull.
Min favorit hittills är Filco Ninja Majestouch-2 Tenkeyless, tycker om lite mer kompakta tangentbord eftersom jag personligen har ingen direkt användning av numpad.

Morkul
Morkul
9 Årtal sedan

Förstår inte riktigt hur tangentbords tester egentligen kan ge betyg… Vad jag menar är att vad man tycker om ett tangentbord är extremt personlig. Sist jag skulle byta tangentbord så köpta jag först ett Logitech G710+ vilket jag inte alls tyckte om, nu mer använder min son det och han tycker älskar det. Näst på tur var just Corsair Vengeance 95, eftersom jag läste så mycket bra om det. Detta var ett tangentbord som varken jag eller min son tyckte om. Tillslut så köpta jag ett Qpad MK85, eftersom jag har haft ett sådant förut och tyckte om det. Min… Läs hela »

Flyfisherman
Flyfisherman
9 Årtal sedan

Bra jobbat, klart intressant och hoppas att ni orkar fortsätta att hålla alla guiderna uppdaterade, för jag förstår ju att det krävs en hel del arbete bakom. För övrigt är det bra med dessa guider, för alla har inte möjlighet att kunna prova och man skall ju också se dessa som just en guide, vägledning, och inget absolut måste när det gäller personliga preferenser. Det gäller ju då dom subjektiva mätningarna man utfört och det står om testmetod i kap.4 Däremot om testresultat eller annat framkommer i nån deltest, så är ju det fakta som är viktiga att få reda… Läs hela »

Anton Karmehed
Admin
9 Årtal sedan

[quote name=”mullcom”]Varför måste alla tangentbord med mycket lull lull vara så äckligt fula?[/quote]Smaken är som baken mullcom, vissas är bättre än andras! 😉 [quote name=”Gascogne”]Jag skulle gärna vilja se lite tester med tex från tillverkaren Filco. Själv tycker jag om enklare tangentbord med hög kvalité utan en massa lull lull. Min favorit hittills är Filco Ninja Majestouch-2 Tenkeyless, tycker om lite mer kompakta tangentbord eftersom jag personligen har ingen direkt användning av numpad.[/quote]Bra tips Gascogne! Det är lite ducky-stil på Filco så de ska defenitivt in på listan över listan av tangentbord att hålla ögonen efter! [quote name=”Morkul”]Förstår inte riktigt… Läs hela »

Marquzz
Marquzz
9 Årtal sedan

Det där med tangentbord är verkligen är individuellt. Jag t.ex. gillar kompakta tenkeyless-tangentbord med scissor eller rubber dome. Finns inte mycket att välja på då eftersom jag samtidigt inte vill ha såna superkompakta där de klämt ihop alla tangenter.

Köpte [url=http://www.inkonline.se/sv/ovrigt/zippy/zippy-zippy-mini-keyboard-black.html]detta[/url] för ett tag sedan och är faktiskt riktigt nöjd, hög kvalitetskänsla.

Anton Karmehed
Admin
9 Årtal sedan

[quote name=”Marquzz”]Det där med tangentbord är verkligen är individuellt. Jag t.ex. gillar kompakta tenkeyless-tangentbord med scissor eller rubber dome. Finns inte mycket att välja på då eftersom jag samtidigt inte vill ha såna superkompakta där de klämt ihop alla tangenter.

Köpte [url=http://www.inkonline.se/sv/ovrigt/zippy/zippy-zippy-mini-keyboard-black.html]detta[/url] för ett tag sedan och är faktiskt riktigt nöjd, hög kvalitetskänsla.[/quote]
Ja vi ska försöka få in lite kompakta keyless-modeller också, det ligger högt på listan eftersom flera verkar vara intresserade av att se mer av de lösningarna!

GLaDER
GLaDER
9 Årtal sedan

Som många redan har nämnt vore tester av tangentbord som Das Keyboard, Filco, WASD och Ducky intressanta att se. Även Vortex vore högintressant!

Morkul
Morkul
9 Årtal sedan

[quote name=”Anton Karmehed”] [quote name=”Morkul”]… Text…[/quote]Du har helt klart en poäng Morkul, vissa aspekter på ett tangentbord handlar mycket om personlig preferens. Däremot går det ofta att på ett objektivt sätt plocka fram styrkor och svagheter i ett tangentbord, exempelvis dålig byggkvalité, smarta designlösningar, dåligt utvecklad mjukvara osv. Tyvärr går det ju inte att garantera att alla gillar en viss sorts layout eller en viss slaglängd på tangenterna. Men vi är övertygade om att vi kan göra det bra mycket lättare för de flesta att hitta rätt modell.Vår utmaning blir att förmedla betyg och utmärkelser på ett så konsumentvägledande sätt… Läs hela »

Keithfan
Keithfan
9 Årtal sedan

[quote name=”GLaDER”]Som många redan har nämnt vore tester av tangentbord som Das Keyboard, Filco, WASD och Ducky intressanta att se. Även Vortex vore högintressant![/quote]

Skulle vara kul om Func KB-460
kunde halka med där.

Anton Karmehed
Admin
9 Årtal sedan

[quote name=”GLaDER”]Som många redan har nämnt vore tester av tangentbord som Das Keyboard, Filco, WASD och Ducky intressanta att se. Även Vortex vore högintressant![/quote]Tyvärr fick vi igår reda på att Webhallen, enda återförsäljaren i Sverige av Filco, plockar ur dem ur sitt sortiment. Det är tydligen för omständigt med svenska layouter och långa beställningstider från tillverkaren. men vi fortsätter att jaga övriga! 🙂 [quote name=”Morkul”][quote name=”Anton Karmehed”] [quote name=”Morkul”]… Text…[/quote]Du har helt klart en poäng Morkul, vissa aspekter på ett tangentbord handlar mycket om personlig preferens. Däremot går det ofta att på ett objektivt sätt plocka fram styrkor och svagheter… Läs hela »

Json_81
9 Årtal sedan

Bra test!

Inget som får mig att byta mitt razer lycosa än, men Corsair K95 RGB verkar intressant.
Kommer det testas?

Lergrodan
Lergrodan
9 Årtal sedan

Finns det någon chans att ni gör en bildskärms guide?

Lergrodan
Lergrodan
9 Årtal sedan

Finns det någon chans att ni gör en bildskärms guide?

martinot
martinot
9 Årtal sedan

Fint med en översikt, men som så många andra här så saknar jag de största och mest kända tillverkarna av mekaniska tangentbord så som Ducky, Filco, CM Storm och Topre (även om den sista inte har mekaniska brytare så är det hökvalitativa rubberdomes). Alla de är mycket högra kvalitet och snyggare än alla i testet och tar mindre plats (iaf Filco och Ducky). Förutom TKL så skulle jag gärna även se 60%-tangentbord som tex Ducky Mini. Är perfekt till notebook och laptop på resa. Samma sak med Filco Minla. Har det i BT-variant som är perfekta tangentbord för iPads eller… Läs hela »

Börje123
Börje123
9 Årtal sedan

Hej Linus Sjölinder

Jag har köpt G910 från ditt test och rekommendation. Jag gillar tangentbordet.
Men har märkt att tangentbord knapparna är målade svarta. Jag tror man kommer att slita ut dem fort och om några år då kommer LED belysningen att lysa igenom under svarta färgen.

Plus handledsstödet är så fult!
Och att led färgen stämmer inte på skärmen och tangentbordet. Orange är vit och lilla är blå typ

Linus Sjölinder
Linus Sjölinder
9 Årtal sedan

[quote name=”Börje123″]Hej Linus Sjölinder Jag har köpt G910 från ditt test och rekommendation. Jag gillar tangentbordet. Men har märkt att tangentbord knapparna är målade svarta. Jag tror man kommer att slita ut dem fort och om några år då kommer LED belysningen att lysa igenom under svarta färgen. Plus handledsstödet är så fult! Och att led färgen stämmer inte på skärmen och tangentbordet. Orange är vit och lilla är blå typ[/quote] Tjena Börje. Jag tror inte det är någon större risk att färgen på topparna slits bort faktiskt. Jag använder mig av G910 i stort sett dagligen och har gjort… Läs hela »

MrMouse
9 Årtal sedan

[quote name=”Morkul”][quote name=”Anton Karmehed”] [quote name=”Morkul”]… Text…[/quote]Du har helt klart en poäng Morkul, vissa aspekter på ett tangentbord handlar mycket om personlig preferens. Däremot går det ofta att på ett objektivt sätt plocka fram styrkor och svagheter i ett tangentbord, exempelvis dålig byggkvalité, smarta designlösningar, dåligt utvecklad mjukvara osv. Tyvärr går det ju inte att garantera att alla gillar en viss sorts layout eller en viss slaglängd på tangenterna. Men vi är övertygade om att vi kan göra det bra mycket lättare för de flesta att hitta rätt modell.Vår utmaning blir att förmedla betyg och utmärkelser på ett så konsumentvägledande… Läs hela »

Skuggan7
Skuggan7
9 Årtal sedan

Mad Catz Strike 7 borde helt klart vara med, det är membran men med feedback som om det vore mekaniskt. Skönt att skriva på utan oljudet som jag hatar från mekaniska klickandet. 🙂
Extremt bra kvalitet med metallram och dessutom modulärt, samt en skärm som slår varenda Logitechdynga med hästlängder.

toefjutt
toefjutt
8 Årtal sedan

Heppe!

Några planer på att testa några av dessa:
Qpad MK-90 Pro
Corsair Gaming Strafe
Cherry MX-Board 6.0
Razer BlackWidow Tournament Chroma

Hermes
Hermes
8 Årtal sedan

Macro tangenterna för hermers tangenbordet som ligger under höger ctr, är bra ifall man använder musen i vänster hand och ”springer” runt med piltangenterna. Är inte alla Gamers som använder wasd, eller esdf movement

Keiko
8 Årtal sedan

Vart hittar jag ’ symbolen?

Olive
Olive
8 Årtal sedan

Kailh* 🙂

Klas
Klas
7 Årtal sedan

Jag saknar en test på trådlösa tangentbord som fungerar bra i spel.