LGs kommande Android-flaggskepp har fått sitt svenska rekommenderade pris. Som väntat blir det högre än priset för LG G3 vid dess lansering men lägre än många konkurrenter. Som väntat kostar också läderversionen av telefonen 500 kronor extra, utan att ha bättre specifikationer eller funktioner.

LG har historiskt sett hållit sig en bra bit under konkurrenterna när det gäller sina flaggskeppstelefoners prissättning. LG G4 kommer inte vara något större undantag. Källor till NordicHardware bekräftar nu att LG G4 kommer att säljas i Sverige med ett riktpris på 5 990 kronor. Detta är 500 kronor högre än riktpriset för LG G3 men 1 000 kronor lägre än riktpriset för Samsung Galaxy S6 och 1 500 kronor lägre än HTC One M9.

500 kronor för läderbaksida

Likt många konkurrenter kommer också LG introducera ett dyrare alternativ. Företaget kommer att sälja versioner av produkten som har baksidor täckta av äkta läder. Det speciella materialet ska ge telefonen en högre känsla av kvalitet och ge användare ett bättre grepp. Läderversionen kommer att säljas i flera olika färger men med ett högre pris än plastversionen, nämligen 6 490 kronor. Utöver det annorlunda materialet ska dock lädertelefonen vara så gott som identisk med plastversionen och faktiskt även levereras med ett utbytbart plastskal.

LG_G4_lader

LG har inte bekräftat när G4 är tänkt att nå svenska butiker. Det enda företaget sagt angående lanseringsdatum är att modellen kommer att nå konsumenter innan sommarens början. Inga svenska butiker tar ännu emot förbeställningar för den men detta väntas förändras inom kort.

Läs mer:

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Anton KarmehedMichael ZMASSSWEDESkuggan777 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Magnus
Medlem
Magnus

Jag betalade 250:- för mitt original läderskall till Iphone 5s, men listat för 400:- på apple store. Baksidan till Iphone 6 plus kostar 549:-. Så 500:- extra är väl okej gentemot plast. Vad kostar det om man vill ha metallbaksida ?

Innumeris
Gäst
Innumeris

[quote name=”MASSSWEDE”]Jag betalade 250:- för mitt original läderskall till Iphone 5s, men listat för 400:- på apple store. Baksidan till Iphone 6 plus kostar 549:-. Så 500:- extra är väl okej gentemot plast. Vad kostar det om man vill ha metallbaksida ?[/quote]
Metallbaksida hade troligen inte fungerat, då metallskal har en tendens att rubba signalstyrkor för samtal/surf och t.om helt ta död på nfc-signaler. Detta var iaf ett problem jag läste om när jag funderade på att byta baksidan på min S4 till en i metall.

Skuggan777
Gäst
Skuggan777

Priset speglar väl hur LG blev överkörda av Samsung detta år, ska bli kul att se vad Apple har att komma med. 🙂

Medlem
Wargreymon

@LGNordic på Twitter säger att ni inte fått prisuppgifter. Vad har ni för källa?

Magnus
Medlem
Magnus

[quote name=”Innumeris”][quote name=”MASSSWEDE”]Jag betalade 250:- för mitt original läderskall till Iphone 5s, men listat för 400:- på apple store. Baksidan till Iphone 6 plus kostar 549:-. Så 500:- extra är väl okej gentemot plast. Vad kostar det om man vill ha metallbaksida ?[/quote]Metallbaksida hade troligen inte fungerat, då metallskal har en tendens att rubba signalstyrkor för samtal/surf och t.om helt ta död på nfc-signaler. Detta var iaf ett problem jag läste om när jag funderade på att byta baksidan på min S4 till en i metall.[/quote] Jo det är nog så om telefonen byggdes för plast. Men jag förutsätter att… Läs hela »

Michael Z
Gäst
Michael Z

LG G4 har helt klart den bästa kameran. Bara och kolla på specen. Sedan kan man byta ut skal, batteri och använda minneskort.
Väljer därför en G4 över andra nya modeller.

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”wargreymon”]@LGNordic på Twitter säger att ni inte fått prisuppgifter. Vad har ni för källa?[/quote]
Vi har inte fått uppgifterna av LG utan av återförsäljare som blivit briefade före konsumenter. Så prisuppgifterna är korrekta, de kommer bara inte officiellt från LG. 🙂