Small preview image

Gigabyte har nyligen haft sin senaste upplaga av Gigabyte Open Overclocking Championship och efter flera kvaltävlingar runt om i Europa gick europafinalen av stapeln i Tjeckien under helgen. Vårt svenska hopp stod till Robert ”Crotale” Kihlberg samt Henry ”ME4ME” de Kruijf. Robert som bland annat är trefaldig vinnare av Prestanda-SM kunde tillsammans med den lovande överklockaren Henry plocka hem en meriterande tredjeplats i årets tävlingar, efter det belgisk och det polska laget som tog hem första respektive andra plats.



Tävlingen avgjordes i testerna 3DMark06 samt SuperPi och hårdvaran som användes av de deltagande lagen var följande;



  • Intel Corei7 CPU
  • Intel® X25-M SATA Solid-State Drive (80GB)
  • GIGABYTE GA-EX58-UD4P Motherboard
  • GIGABYTE GV-N26OC-896H-B Graphics Card*2
  • Kingston KHX16000D3K3/3GX DDR3 Memory
  • ENERMAX Revolution85+ 1050W Power Supply


Med femton lag från hela Europa på plats har våra svenska överklockare återigen visat framfötterna och vi vill passa på att gratulera crotale och ME4ME till en mycket fin bedrift. Robert som är överklocknings och processorexpert här på NordicHardware lär ni få se mer av inom en snar framtid på NH, men ME4ME är garanterat ett namn att lägga på minnet.



Robert och Henry jagar resultat i GOOC 2009


Vi han få tag i Robert för en kort kommentar kring helgens tävlingar;



NH: Såhär nyss hemkomna från Tjeckien och Europafinalen i GOOC, hur var tävlingarna och är ni nöjda med era resultat och tredjeplaceringen?


Robert: Det var som vanligt kul att träffa en massa likasinnade och verkligen se vad hårdvara kan prestera. Precis som tidigare innebär tidsbegränsningarna stora krav på hur man lägger upp sin tävlingsstrategi och vad man hinner testa. Vi är hyggligt nöjda med vår insats även om vi vet saker vi hade kunnat göra bättre. Om man detaljstuderar resultaten ser man att det fanns stor potential att avancera i 


Tack vare Jon ”elmor” Sandström, som nyligen vann Pris/Prestanda kategorin i SMPC2008, har vi även ett gäng bilder att bjuda på från eventet. Elmor är för övrigt direktkvalificerad till världsfinalen av GOOC i Taiwan sedan sin vinst i 2008 års mästerskap förra året.



Robert gör de sista förberedelserna på Gigabytes GeForce GTX 260 grafikkort



Prispallen i GOOC 2009


:: Gigabyte Open Overclocking Championship slutresultat

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments