Star Wars: Battlefront är ett av de grafiskt mest avancerade spelen på PC-marknaden idag men trots detta finns det utrymme till förbättringar. Det är något som svenske programmeraren och före detta Activisionanställde Martin Bergman visar med eftertryck när han förhandsvisar sin Toddyhancer-mod för Battlefront som gör spelet svårt att särskilja från verklighet.

Toddyhancer har varit på tapeten redan tidigare när Martin Bergman, med ett förflutet på Activision Blizzards testavdelning, visade upp skärmdumpar och en videoförhandstitt för GTA V. Bergman har som andra postprocessingtekniker lagt diverse filter och efterbearbetning på den redan imponerande grafiken i Battlefront och fått Dice Star Wars-shooter att se närmast ut som en film eller foto från verkligheten.

Se även: Grafikmod ger GTA V en filmisk känsla – ser mer verkligt ut än originalet

30 till 40 fps lägre prestanda

Även om Martin Bergman än så länge endast släppt skärmdumpar av sin nya modd för Battlefront kan det vara några av de mest realistiska spelsekvenser som fångats på bilder. Bergman meddelar också att han planerar att släppa Toddyhancer för allmänheten men om någon frågar sig varför Dice och Electronic Arts inte levererar spelet med denna detaljnivå redan från start finns det åtminstone en ritkigt bra förklaring. Bergman hävdar att Toddyhancer sänker bildfrekvensen med mellan 30-40 fps när det aktiveras, vilket är tillräckligt för att få de flesta prestandadatorer på knä och kämpa för att leverera spelbar prestanda.

Det ska samtidigt poängteras att vi ännu inte sett några rörliga bilder med Toddyhancer aktiverat i Battlefront och det kan finnas andra problem i hur efterbearbetningsfilter och liknande hanterar grafikmotorn. Förhoppningsvis får vi veta mer om detta senare när Toddyhancer släpps för allmänheten.

Se fler bilder av Toddyhancer för Battlefront på Imgur.

Läs mer:

 

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
FozkazKeyPaktfreeAppzTobberianflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

bättre.

Tobberian
Medlem
Tobberian

Massa kontrastlinjer.. nja.

freeAppz
Gäst
freeAppz

WOW!!!!

Daniel Sundahl
Medlem
Daniel Sundahl

Sjukt snyggt tycker jag.

Fozkaz
Gäst
Fozkaz

Om en ensam programmerare klarar av att plocka fram detta ”modd” så kan man väl tycka att stora speltillverkare borde ha möjlighet att plocka fram liknande eller i alla fall i närheten lika snygg grafik 😛

Jag menar, spelarna har ju alltid valet att ställa ner grafiken och om dom vill och har hårdvaran för det så kan man ju köra med den verklighets trogna grafiken.
Dagens grafikkort klarar troligtvis detta utan några större problem 🙂

Jag är imponerad av moddet och hade gärna slängt ut lite stålar för att kunna lira med den nivån av grafik.