Surfa spanar in Sony Xperia XZ2 och XZ2 Compact som är först med HDR-video

Större skärmar, ny design och stöd för HDR-videoinspelning

0

Under Mobile World Congress 2018 så är det inte bara NordicHardware som är på plats, utan även vår systersajt Surfa är där och har bland annat spanat in Sonys nya flaggskeppstelefon Xperia XZ2 och dess compact-syskon.

Det var inte länge sedan vi såg Sony lansera Xperia XZ1, men redan under årets Mobile World Congress (MWC) så visas det nya flaggskeppet XZ2 tillsammans med XZ2 Compact upp.

Sony har ökat skärmytorna på båda telefonerna jämfört med den tidigare generationen. Även bildförhållandet har ändrats då telefonerna i sig har ungefär samma dimensioner som XZ1-serien. Skärmarna på de nya telefonerna har ett bildförhållande på 18:9 istället för det mer traditionella 16:9 och skärmstorleken har därefter hamnat på fem tum för XZ2 Compact och 5,7 tum för XZ2. Detta jämfört med föregångarna vars skärmar låg på 4,6 tum respektive 5,2 tum.

Utöver den stora skärmen har Sony även utrustat XZ2 med en Qualcomm Snapdragon 845 processor, samma som Samsung använder i Galaxy S9 i USA. Detta gör då Xperia XZ2 till den första telefonen vi har sett som dyker upp i Sverige med denna processor.

Det är inte heller en helt vanlig Snapdragon 845 enligt Sony då processorn arbetar tillsammans med Sonys egen ISP för att kunna ta bättre bilder med kameran, trots att kamerorna är desamma som hos den tidigare generationen.

Även stöd för inspelning av HDR-video kommer att finnas i telefonerna, för att dra nytta av detta krävs förstås att källan som videon sedan spelas upp på även den har stöd för HDR, något som dessa telefoner har.

Sony har även en mer rundad design på båda telefonerna, detta resulterar i en aning tjockare telefoner än vad många andra tillverkare siktar på, men också i att Sony kan få plats med större batterier i de nya modellerna. Något som kan komma väl till hands då till exempel XZ2 Compact numera har en skärm med 1080p-upplösning till skillnad från den tidigare modellen där upplösningen låg på 720p.

Prismässigt så kommer Xperia XZ2 Compact att kosta strax under 6 000 kronor och flaggskeppet XZ2 hamnar på omkring 8 000 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid