SuperTalent USB 3.0 Express RAM Cache är en ny serie av USB-minnen som med hjälp av en extra 32MB DRAM-cache ska ge många gånger högre överföringshastigheter med små filer. De nya USB-minnena som presenterades tidigare i somras har nu börjat skeppas.

SuperTalent hävdar att deras DRAM-cache gör det möjligt för USB-minnena att nå 110 gånger högre överföringshastigheter än motsvarande cache-lösa USB-minnen. SuperTalent USB 3.0 Express RAM Cache baseras som väntat på det nya SuperSpeed USB 3.0 gränssnittet och förses med ett aluminiumhölje som ger enheten mått på 87.5 x 25 x 8 mm.

supertalent

Flyttning av stora mängder små slumpmässiga filer är knappast det vanligaste användningsområdet för USB-minnen. Men borde komma väl till pass för dem som exempelvis använder sitt minna för att starta operativsystem eller liknande där mycket mindre filskrivningar försigår.

Priserna för de nya RAM-cache utrustade USB-minnen ska börja på 1 200 kronor inklusive moms för en 32GB modell, medan storebror på 64GB kostar motsvarande 2 000 kronor inklusive moms.

Relaterade nyheter:
USB 3.0 minne med DRAM-cache från SuperTalent

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid