Under eftermiddagen har Telia drabbats av länkstrul, som påverkat tjänster och surf i Sverige och skickat vågor av nätverksproblem över hela kontinenten.

Under eftermiddagen rapporterades det från flera håll om omfattande nätverksproblem i hela landet och stora delar av Europa. Flera internationella hemsidor har varit varit svåra eller omöjliga att nå för många användare, tillsammans med tjänster såsom Skype, Itunes, Dropbox och Whatsapp.

Både tjänster och hemsidor drabbade

Den gemensamma faktorn för störningarna visade sig vara Telias internationella nätverkslänkar, i synnerhet en Atlantenlänk som löper mellan Europa och New York. Störningarna drabbade dels Telias egna kunder, men då mycket av trafiken även via andra operatörer går just via Telias internationella länkar påverkades även kunder med uppkoppling via Tele2 eller Telenor och deras dotterbolag.

telia_tracert
Telias länkproblem påverkade flera hemsidor och tjänster – även för andra operatörer

I ett uttalande till DN menar en representant från Telia att det rörde sig om en mycket kort störning, men problem rapporterades löpande under eftermiddagen och påverkade både webbtrafik och tjänster. Bland annat ska Swedbank ha haft allvarliga uppkopplingsproblem, vilket lett till att kunder under perioder inte kunnat betala med kort eller använda internetbanken. Problemen har uppstått inte bara i Sverige, utan över stora delar av Europa.

Vad upplevde ni läsare?
Drabbades någon av våra läsare av nätverksproblem under eftermiddagen, och på vilket sätt? Lämna gärna en kommentar!

Nu uppges problemet vara löst, men det är fortfarande oklart vad som orsakat problemet till att börja med eller hur länge det faktiskt varade. Vi har sökt Telia för en kommentar, men för närvarande finns ingen ny information att delge; man dock kommer tillsätta en undersökning som ska granska problemet närmare.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Alexander
Alexander
7 Årtal sedan

Hade bekymmer under ungefär 40 minuter. Internet och Skype fungerade inte även om andra direktanslutningar som t.ex. Steam fungerade.

Andreas
Andreas
7 Årtal sedan

Mitt internet gick ner ett bra tag, precis när den efterlängtade DH matchen mellan NiP och Astralis började så missade första 10-15 rundorna. 🙁

Simon
Simon
7 Årtal sedan

Jag upplevde problemen på min telefon! Alla appar som använder internet stod bara och tuggade! Hände ingenting på ungefär 30-40 minuter!

Ghost^[Homie]
Ghost^[Homie]
7 Årtal sedan

Jag märkte av att di.fm strulade lite från o till.
Men i det stora hela endast korta avbrott på 20-30 sekunder vid ett tiotal olika tillfällen under ca 2 timmars tid.

nellie
nellie
7 Årtal sedan

Jag har inte haft internet sedan den 29maj =( telia har ”problem”att skicka ut en tekniker. idag 22juni är problemet fortfarande inte löst. Jag blir gråtfärdig på detta företag!