Western Digital bekräftar nu att man introduerar de första mekaniska hårddiskar fyllda med Helium för vanliga konsumenter. Det är WD:s nya serier WD Red, WD Red Pro samt WD Purple som i 3,5-tums format ska leverera lagringskapaciteter på upp till 8 terabyte med sju separata lagringsskivor.

WD använder sig av samma Helioseal-teknik som dotterbolaget HGST nyttjar i sina heliumfyllda företagsmodeller Ultrastar He10. Tekniken gör det möjligt för WD att lagra mer data på samma yta, nyckeln till att man i en 3,5 tums hårddisk får plats med så många som 7 fysiska lagringsplattor.

Med lägre luftdensitet i hårddiskarna ger det även mindre friktion vilket inte bara ska sänka ljudvolymen och strömförbrukningen utan även öka prestandan vid både lösning och skrivning av sekventiell data.

HeliumWD

WD Red och WD Purple arbetar i 5 400 rpm och använder sig av 4 kilobytes sektorer, något som även WD Red Pro gör om än vid en snabbare hastighet på 7 200 rpm. Hårddiskarna använder sig av SATA 6 Gbps gränssnittet för att kopplas till din dator och är tänkta att användas i datorer, NAS-enheter men även i WD:s egna externa lagringslösningar My Cloud, My Book och My Book Duo.

Det är de externa enheterna som blir först ut på marknaden medan interna 3,5-tums hårddiskar med helium under höljet ska dyka upp i datorbutiker senare under första halvåret 2016.

Källa: WD

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments