World of Warcraft: Cataclysm har lagom till julledigheten slagit ner som en bomb på spelmarknaden och den efterlängtade expansionen som fått överlag mycket goda vitsord från både spelare och media kommer inte bara med en förändrad spelvärld, även spelets grafikmotor har optimerats för DirectX 11 och sätter nya krav på vår hårdvara.

I en omfattande artikel som publicerats på webbtidningen Tomshardware.com har man tagit en djupdykning i Cataclysm och detaljstuderat både grafikkort och processorers prestanda i den nya spelexpansionen.

I testerna tittar man närmare på de nya grafikeffekter och förändringar som skett i grafikmotorn, samtidigt som man undersökat ett flertal olika grafikkort och processorers prestanda i den nya expansionen.

intel.cpu

amdcpu

Slutsatsen är att spelet drar stor nytta av både kraftfulla grafikkort och processorer, där inte minst det senare tenderar att bli en flaskhals. Enligt testresultaten ser Intels processorplattform ut att vara det betydligt bättre valet, samtidigt som NVIDIA håller tätpositionen av grafikkortstillverkarna, åtminstone när man tittar på prestandakorten.

nvidiaultra

amdultra

Speciellt intressant är att Blizzard verkar utnyttjat DirectX 11-stödet för att kraftigt optimera prestandan i spelet snarare än att fläska på med kraftfulla grafikeffekter, en funktion som användare själva sägs få aktivera.

dx9vs11

AMD har snart nya grafikkort på väg och med bättre DirectX 11-prestanda ska dessa bli intressanta att följa. Men för dem som redan idag vill optimera sin datorprestanda efter endast World of Warcraft: Cataclysm finns det gott om intressant läsning i Tomshardwares artikel.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid