Apples grundare och ledstjärna Steve Jobs är död. Steve Jobs avled under natten till torsdagen efter flera års sjukdom och den 56 årige fyrbarnspappan lämnar efter sig ett företag som på flera sätt förändrat hela IT-marknaden. Apple har under natten bekräftat Steve Jobs bortgång och företagets hemsida pryds idag av en hälsning och hedring till Steve Jobs.

Apple har inte bara blivit världens mest värdefulla företag utan har inte minst de senaste tio åren skrivit om teknikbranschen i flera omgångar. Visionären Steve Jobs anses av de flesta vara nyckeln till företagets imponerande framfart och den period i slutet på 80-talet då Jobs lämnade företaget går Apple allt närmare ett konkurrshot i slutet på 90-talet.

Sedan Steve Jobs återvände till Apple 1997 har utvecklingen varit spikrak med flera banbrytande lanseringar som Apple iMac (1998), iTunes och iPod (2001), iPhone (2007) samt Apple iPad under 2010. Steves visioner och drivenhet har av både medarbetare och konkurrenter setts som den största anledningen till Apples framgångar på senare och och företaget har med Jobs vid rodret gjort en helomvändning som närmast saknar motstycke.

Men de senare åren kämpade Steve Jobs mot cancer, en sjukdom han diagnoserades med under hösten 2003 och året därefter opererade bort en tumör i bukspottskörteln. Sjukdomen återkom och under 2009 tog Steve Jobs återigen tjänstledigt i 6 månader då han även sägs genomgått en leveroperation.

t_hero

I augusti 2011 meddelade så Steve Jobs att han kommit till den punkt där han själv inte kände att han kunde upprätthålla sina arbetsuppgifter och omedelbart avgick som vd för Apple. Under natten den 5 oktober förlorade Steve Jobs sin kamp mot cancern men kommer för alltid att leva kvar genom Apples produkter och i våra minnen.

”Apple har förlorat en visionär och ett kreativt geni. Världen har förlorat en fantastisk människa. De av oss som har haft turen att känna och få jobba med Steve har förlorat en kär vän och en inspirerande mentor. Steve lämnar efter sig ett företag som endast han själv kunnat bygga, och hans själ kommer för evigt vara grunden i Apple,” skriver Apple idag på företagets hemsida.

Subscribe
Notifiera vid
12 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
voleyro
voleyro
12 Årtal sedan

Det var synd må jag säga. Må han vila i fred.

Jacob Hugosson
12 Årtal sedan

56 år är för tidigt…

Älska eller hata honom, så har hans vision påverkat industrin mer än vad många vill erkänna. Mycket som finns idag är tack vare honom.

MoNsTeR
MoNsTeR
12 Årtal sedan

RIP

-Tjalve-
-Tjalve-
12 Årtal sedan

Säga vad man vill om Apple och Steve Jobs, men han är en av de få personer som vart med och gjort samhället till vad det är idag. Jag är inte jätteförtjust i Apple och deras metoder, men det är alltid tråkigt när något sånt här händer.

Swedish Berserk
Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Ja han har verkligen format dagens samhälle. Enormt skicklig och slipad affärsman. Han gick bort alldeles för tidigt.

R.I.P. Steve Jobs.

Viking1962
Viking1962
12 Årtal sedan

AMD skulle behöva en i hans kaliber

Ghost^[Homie]
Ghost^[Homie]
12 Årtal sedan

Det var inte utan att man blev lite rörd o faktiskt fällde en tår när man hörde om det.Faktiskt mer än jag kunnat ana, då mitt förakt mot Apple bara har växt sig större under de senaste 7-8 månaderna. Sen när man satt där o tänkte så kom jag på mig själv, Apple är ett företag o Steve en människa precis som jag o alla andra. Så det är ju APPLE mitt förakt ligger mot och inte Steve även om dessa 2 namn förknippats stenhårt. Dock inte utan anledning. 😀 Det jag igentligen vill säga är att han Var en… Läs hela »

shaglord
shaglord
12 Årtal sedan

För tidigt Steve. Vi får hoppas att Apple fortsätter att vara ett företag som kommer med nya idéer även utan Steve.

Har aldrig ägt och kommer förmodligen aldrig äga en Apple-produkt i mitt liv men nog har dem varit en utvecklande kraft i the biz.

Vad som även var tidig var denna artikel. Fick reda om nyheten först på nordichardware. Väldigt bra reaktionsförmåga ni har, för att inte tala om hur otroligt morgonpigga ni är. /s

PsynoKhi0
PsynoKhi0
12 Årtal sedan

[quote name=”Anton Karmehed”]56 år är verkligen för tidigt och cancer får en återigen att rysa av obehag.
R.I.P.[/quote]
Ja, för tidigt och förfärligt sätt att dö. Oavsett vad man tycker om företaget.
Det går bara inte att förneka Jobs inflytande på datorindustrin.

Men nu är [b]vi[/b] kvar här som dårar, med allt fler clowner i spetsen på IT-tungviktarna, [i]iTack[/i] för det Steve…

McKinley
McKinley
12 Årtal sedan

Jag har aldrig varit ett stort fan av Apples produkter men utan Apple med Jobs vid rodret hade saker och ting sett betydligt annorlunda ut idag.Jobs med Apple har inspirerat många IT-starka profiler och företag och samt ritat om mobilkartan år efter år..Det är en otrolig förlust för oss teknikgalningar som älskar den sjuka utveckling vi har fått vittna om nu under det senaste decennium. I nästan allting har Jobs otroligt starka inflytande spelat en roll i hur man har tänkt när man har lanserat nya tjänster/produkter.Så tack för allting du gjort för oss på denna jord!Världen blev genast mycket… Läs hela »