Valve fortsätter uppdatera sin spelplattform Steam vars funktionalitet varit relativt stagnerad under de senaste åren och härnäst blir det ett mycket smidigare sökverktyg för den som letar nya speltitlar som hittar sin väg till plattformen.

Steam är den förmodligen absolut största plattformen för datorspel i världen. Däremot har den inte alltid hängt med i tiden när det kommer till utseende och funktionalitet. Något dess utvecklare Valve insett och relativt nyligen har hela plattformen börjat renoveras.

Efter att användares spelbibliotek fick ett nytt utseende har det nu blivit dags för onlinebutikens funktionalitet att få lite kärlek. Det rör sig om ett nytt sökverktyg som ska göra det lättare för användare att sortera de tusentals speltitlar i onlinebutiken efter vad man faktiskt letar efter.

Uppdateringen började som ett test i Steam Labs där Valve kan experimentera med nya funktioner och få feedback från användare. Nu är den redo för massanvändning och den erbjuder nya sökfunktioner så som:

  • Sortera spel efter pris eller vilka som just nu är på rea
  • Sortera efter genre eller speltyp med hjälp av ”taggar”
  • Sortera bort spel som redan ägs eller som ligger i önskelistan
  • Söka efter endast VR-spel eller exkludera dessa helt och hållet
  • Filtrera spel beroende på vilka språk som stöds
  • Oändligt skrollande för sökresultat. Inga ”sidor” som tar tid att laddas in

Det är inga massiva förändringar på så vis. Det är trots allt en sökfunktion uppdateringen kretsar kring. Däremot kan det med stor säkerhet bidra med en smidigare och mer strömlinjeformad speljakt för den som söker en ny speltitel att köpa på Steam men inte riktigt vet vilken speltitel som önskas.

Valves blogginlägg om just den nya sökfunktionen visar till exempel hur sökresultat för spelgenrer kan fokuseras mer genom taggar. Till exempel kan genren Survival väljas och sedan kan användare med hjälp av taggad bestämma vilken typ av överlevnadsspel som önskas.

Klart står dock att Valve inte verkar nöja sig med att bara uppdatera utseendet hos sin plattform. Efter att andra plattformar som till exempel Epic Game Store har börjat få ett större fotfäste på marknaden har Valve lagt i en högre växel även när det kommer till mindre förbättringar som kanske inte märks av jättemycket men som ändå gör en skillnad.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid