Valve planerade att ha sin bärbara spelenhet Steam Deck ute hos kunder i tid till julledigheten 2021. Nu har företaget dessvärre gått ut med att konsolen inte kommer att börja skeppas innan februari 2021 som tidigast.

Steam Deck har lyckats fånga många spelsugnas intresse och kunder såg fram mot att kunna avnjuta julledigheten med den handhållna speldatorn. Tyvärr kommer detta inte att ske då Valve nu har bekräftat att man ligger efter med produktionen av enheten och att den inte kommer börja skickas ut till kunder förrän tidigt nästa år.

Enheten som till en början var tänkt att hamna i kunders händer under december 2021 kommer nu inte landa förrän någon gång under februari månad nästa år. Detta då den rådande komponentbristen fortsätter ställa till det i produktionslinjerna.

Valve har sagt att kunder behåller sin plats i Steam Deck-kön men det kommer då dröja lite längre innan kön börjar röra på sig.

Exakt vad för komponenter Valve inte kunnat få in tillräckligt många utav förklaras inte. Det är dock brist på flera olika komponenter som är viktiga för produktionen av enheter som Valves konsol. Det återstår även att se hur bra produktionen kommer att kunna rulla på efter februari månad. I värsta fall kommer vi få se ytterligare stopp i kön under 2022 fram till dess att komponentbristen kommer till någon slags lösning.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments