Rymdsimulatorn Star Citizen blir ett massivt projekt som utvecklas i rask takt, helt och hållet med hjälp av gräsrotsfinansiering. Faktum är att spelet med sina över 55 miljoner insamlade dollar nu fått en plats i Guiness Rekordbok som det största gräsrotsfinansierade projektet någonsin.

Star Citizen påbörjade sin finansiering förrförra november, då det lades fram som en Kickstarter-kampanj. Sedan dess har spelet, som utvecklas öppet och med ett stort community som hjälp, vuxit explosionsartat och börjat ta form som ett massivt spel med både enkel- och flerspelarstöd, detaljerad grafik med stöd för AMD Mantle och gott om utvecklingspengar kvar i kassan.

Totalt har över 55 miljoner dollar samlats in vilket har låtit spelet säkra en plats i Guiness Rekordbok – inte bara som det största gräsrotsfinansierade spelet, utan som det största gräsrotsfinansierade projektet överlag. Enligt Chris Roberts, grundare till Roberts Space Industries som är företaget bakom spelet, är tanken att alla pengar som samlats in innan lanseringen ska gå oavkortat till dess utveckling.

Delar av spelet finns redan tillgängliga i alfastadium och en skarp version av Star Citizen förväntas släppas någon gång under nästa år. Mer information om spelet och dess utveckling finns på projektets hemsida.

Källa: Robert Space Industries via Tweaktown


Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AMD73 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
AMD73
Medlem
AMD73

verkar galet tråkigt det spelet.Kunde dom inte göra en riktigt super rally eller F1 spel istället för den tönt skiten.

Medlem
Arne Berg

Töntigt verkar vara många som gillar Rymdsimulatorer, annars skulle det inte få så mycket stöd.
Om du vill ha annat så kolla på annat.