Small preview image

Sony PSP ska lanseras med ett nytt vitt färgtema nu är det tänkt. Till en sådan behöver man givetvis en reklamkampanj. För att lansera sin konsol i Nederländerna så valde man att kontakta en reklambyrå känd för kontroversiella reklamer och detta har då resulterat i en att man också fått en hel del publicitet. Kanske dock inte en rungande positiv sådan då bilden illustrerar en vit kvinna klädd i vitt som håller och trycker ner en svart kvinna klädd i svart. Nederländerna har haft stora problem med rasism av olika slag sedan innan så det var helt klart ett medveten provokation från reklambyrån ifråga, men frågan är om Sony får ut så mycket positiv publicitet från det hela.




Sony har svarat på detta med att över hundratalet bilder skapades för den nya kampanjen och att det man vill belysa är hur vit den nya konsolen är och hur svart den gamla är. Sony tog tillslut ner bilden ifrån sin hemsida efter att det uppdagats att folk ansåg bilden som rasistisk.



Bild från DigitalBattle


Det stora plakatet står dock kvar än idag och även detta kanske är att ta Nogger Black-debatten ett steg längre så kan man väl knappast kalla associationen till en spelkonsol glasklar med den bilden. Även andra länder och organisationer har ställt sig frågande till Sonys reklam och har även starkt ifrågasatt denna och vi ska nog inte hoppas på att få se den i några andra länder heller

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments