Vi lär få se mycket av AMD:s nya mobila plattform Brazos under CES-mässan i veckan och en av de tillverkare som hoppat på tåget är Sony. Datortillverkaren har visat upp en slimmad 11,6-tums VAIO-modell som med en dubbelkärnig AMD E-350 APU verkade att vara en riktig lättviktare med gott om funktionalitet.

Sony hade utrustat sin VAIO-modell med 4GB RAM, 500GB hårddisk samt stöd för Bluetooth och 802.11n trådlöst nätverk. Förutom två stycken 1,6 GHz Bobcat CPU-kärnor har AMD E-350 även en inbyggd Radeon HD 6310 grafikdel som bland annat hanterar uppspelning av 1080p material och andra grafiskt krävande applikationer.

Tyvärr verkade det som att Sony valt att slimma sin bärbara dator lite väl mycket med ett snålt tilltaget batteri. Batteritiden var specificerad till drygt 3 timmar och förhoppningsvis är detta inget som vi behöver lasta AMD:s nya Brazos-plattform för.

Pris och tillgänglighet var ännu inte avslöjat.

ces2011-amd-1-580x386

Källa: Slashgear

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Andreas GthisAnton KarmehedImlal Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Imlal
Gäst
Imlal

Varför göra en ”ultra”-mobil laptop som kräver att man har sladden ansluten. Tappar man inte lite av tanken då?

//Jimmy

this
Medlem
this

Verkligen synd att man inte slänger på ett rejält batteri med en gång, men jag måste säga att utseendet inte heller tilltalade speciellt.

Andreas G
Medlem

Kom igen nu Sony. Ge mig en 13″ Vaio med Fusion och +6-cellsbatteri så jag kan byta ut min stackars dator som håller på att falla i bitar.